12.7
09:11

Ξεκινά η επέκταση και αναβάθμιση στα Σπάτα

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Έτοιμες να… βάλουν μπρος σε ένα ακόμα μεγαλόπνοο σχέδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι οι μπουλντόζες και τα μηχανήματα που «μπαίνουν» στο προπονητικό στα Σπάτα.

Ακόμα και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να ξεκινήσουν τα έργα για την υλοποίηση του δεύτερου κατά σειρά σημαντικότητας έργου, μετά από αυτό της «Αγιάς Σοφιάς».

Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ αναμένεται να πάρει διαστάσεις μεγαλύτερες και να εναρμονιστεί πλήρως με τα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων ανά τον κόσμο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα τα έργα αφορούσαν τα 70 στρέμματα που αγόρασε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, πίσω από τον υπάρχον προπονητικό και εφόσον ολοκληρώθηκαν όλα τα απαραίτητα, ξεκινούν για τα… καλά τα έργα.

Η χρηματοδότηση του πολύ μεγάλου αυτού έργου θα είναι από την ΑΕΚ και τον Γρηγόρη Σαράντη. Δυο γήπεδα θα κατασκευαστούν που θα πληρούν τις προδιαγραφές για την φιλοξενία των φιλικών αγώνων της πρώτης ομάδας αλλά και όλα τα παιχνίδια των Ακαδημιών και τα ματς επιπέδου Youth League.

Από εκεί και πέρα έχει αποφασιστεί η δημιουργία εξέδρας σε ένα εκ των δυο γηπέδων, μαζί με πολυτελή αποδυτήρια και ένα ειδικό ξενοδοχείο εκεί όπου στον πρώτο όροφο θα φιλοξενούνται τα παιδιά των Ακαδημιών και στον δεύτερο η πρώτη ομάδα πριν τους εντός Αττικής αγώνες.

Τα θέματα με την αρχαιολογία και τα περιμετρικά έργα (στρώσιμο του οικοπέδου, απομάκρυνση δέντρων κ.α) δρομολογήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και έτσι αναμένεται να πάρει «σάρκα και οστά» ακόμα ένα μεγάλο έργο για την οικογένεια της ΑΕΚ.

Advertisement