11.7
17:41

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

AEK1924.gr team
Advertisement

Εκτός φυλακής είναι από χθες ο Νίκος Ρωμανός μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλή συμπεριφοράς.

Ελεύθερος είναι από χθες ο Νίκος Ρωμανός μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο νεαρός, στα χέρια του οποίου ουσιαστικά είχε ξεψυχήσει το 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από την σφαίρα του Επαμεινώνδα Κορκονέα, εξέτιε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης μετά από δύο καταδίκες του για δικογραφίες που αφορούν την υπόθεση απόπειρας ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς και κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012 σε στόχους μεταξύ των οποίων και το σπίτι του, έγκλειστου σήμερα, πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Για την υπόθεση της τράπεζας είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια, ενώ για τα εκρηκτικά σε 18, με το δικαστήριο να μην του αναγνωρίζει ελαφρυντικά. Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση αυτή και έτσι η υπόθεση κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο.

Αυτό λοιπόν του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής και μείωσε την ποινή των 18 ετών σε 4, κάτι που άνοιξε τον δρόμο για την απόφυλάκισή του.

Και αυτό γιατί έχει ως πραγματικό χρόνο κράτησης 6 χρόνια, τα οποία μετράνε διπλά λόγω των εργασιών του μέσα στην φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο έγκλειστος τελείωσε το Λύκειο στο σχολείο των φυλακών και πέτυχε την εισαγωγή του στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Advertisement