08.7
12:00

Έχει ακόμα… «δρόμο» για να φτιάξει αυτό που φαντάζεται!

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Ο #PsyxiatRos Πάνος Καλογερόπουλος γράφει από την Πολωνία για τα συμπεράσματα που βγήκαν από το πρώτο φιλικό, αλλά και την ριζική αλλαγή νοοτροπίας και τακτικής του Μιγκέλ Καρντόσο

Πέμπτη συνεχόμενη προετοιμασία για μένα στην Πολωνία, τέταρτη συγκεκριμένα εδώ στο Κίελτσε, που όμως με βρίσκει για πέμπτη φορά με διαφορετικό προπονητή. Για να πω την αλήθεια δεν με χαροποιεί και ιδιαίτερα που η ΑΕΚ δεν επιλέγει το μοντέλο του να εμπιστευτεί έναν κανονικό προπονητή με ένα συγκεκριμένο μεθοδικό πλάνο όλη αυτή την 5ετία, ωστόσο μπορεί αυτή η αρχή να γίνει από φέτος μιας και τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν ριζικά τουλάχιστον όσον αφορά νοοτροπίες και διαχειρίσεις.

Φέτος η ΑΕΚ πορεύεται κατά τη γνώμη μου για πρώτη φορά με έναν προπονητή που του έδωσε τα… κλειδιά από την πρώτη μέρα, τουλάχιστον στο 90% της καθημερινότητας της ομάδας. Το αν θα της βγει είναι… «αλλουνού παππά Ευαγγέλιο», ωστόσο ουδείς μπορεί να κρίνει τουλάχιστον τώρα την επιλογή της, να φύγει από τα συνηθισμένα και με ασφάλεια πεπραγμένα, και να μετακινηθεί προς το… άγνωστο με βλέψεις για κάτι καλό.

Και όταν λέω άγνωστο το εννοώ. Ο Καρντόσο πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα προπονητή σε σχέση με τους προηγούμενους τέσσερεις που έχω ζήσει στις προετοιμασίες, με τα… καλά και τα κακά του. Σίγουρα θα έχει πολλά καλά, σίγουρα θα έχει και μερικά κακά! Ουδείς ωστόσο μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να με πείσει ότι… του χρόνου τέτοια εποχή, θα γράφω για τον Καρντόσο ή για έναν έκτο προπονητή που θα έρθει για να φτιάξει μία άλλη ΑΕΚ.

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ σχολιάζοντας όλα όσα είδα χτες στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ απέναντι σε έναν μικρότερο αντίπαλο που βέβαια βρισκόταν σε καλύτερη ετοιμότητα καθώς έπαιζε το πέμπτο του φιλικό στη σειρά. Είναι ξεκάθαρη η επιθετική νοοτροπία του, που δεν έχει καμία σχέση ασφαλώς με τα όσα βλέπουμε τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια από τον δικέφαλο. Μέτρησα ακόμα και 8 παίκτες μπροστά από το κέντρο, την στιγμή που ο αντίπαλος είχε πάρει την μπάλα και προσπαθούσε να την βγάλει από την άμυνα του. Ψάχνει λοιπόν την πίεση ψηλά, ενώ παίζει διαρκώς με το Offside Trap. «OutOut…», φώναζε διαρκώς στους αμυντικούς του, προκειμένου να μην μένουν πίσω την στιγμή που ο αντίπαλος έκανε την επιθετική του κίνηση.

Ως πρώτη εικόνα λοιπόν με ξένισε, αλλά μπορώ να πω ότι πρόκειται για κάτι ελκυστικό και ωραίο στο μάτι, κάτι που μου άρεσε με δεδομένο ότι η ομάδα έχει πολύ λίγες προπονήσεις στα πόδια της και τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι βαριά. Φυσικά το ιδανικό θα ήταν να μπορείς και έχεις και το υλικό για να αντιδράς υπό όλες τις συνθήκες σε έναν αγώνα, γιατί καλώς ή κακώς αλλιώς παίζει η Γκόρνικ, αλλιώς ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Θα έλεγα λοιπόν ότι σαν πρώτο δείγμα της νέας ΑΕΚ που θέλει να δούμε ο Καρντόσο ήταν θετικό, ωστόσο θα συμφωνήσω και μαζί του καθώς θα ήθελα να το δω ολοκληρωμένο και όταν έχει στη διάθεση του όλα τα… «όπλα» τα οποία περιμένει και ο ίδιος για να συμπληρώσει το παζλ της δικής του ΑΕΚ.

Advertisement