25.6
16:19

Φέρνει η ΑΕΚ το Champions League Futsal στην Ελλάδα!

AEK1924.gr team
Advertisement

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ και την Ελληνική σάλα που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την φιλοξενία του προκριματικού γύρουτου Champions League.

Με ανακοίνωση της η UEFA γνωστοποίησε τις ομάδες που επιλέχθηκαν να φιλοξενήσουν τους ομίλους για την προκριματική φάση του Champions League. Η AEK και η ελληνική σάλα πανηγυρίζει δικαίως καθώς κατάφεραν να εξασφαλίσουν την διοργάνωση ομίλου στην χώρα μας για πρώτη φορά!

Απ’ την πρώτη στιγμή που η Ένωση κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα, προχώρησε σε συντονισμένες προσπάθειες για να διοργανώσει τον όμιλο του preliminary round, τον Αύγουστο στην Αθήνα, καταθέτοντας έναν πλήρη φάκελο, καταφέρνοντας τελικά να πάρει την έγκριση.

Η κλήρωση των ομάδων που θα πλαισιώσουν τον όμιλο μαζί με την ΑΕΚ θα γίνει στις 4 Ιουλίου, αλλά οι άνθρωποι της έχουν ήδη σηκώσει μανίκια και εργάζονται πυρετωδώς για να διοργανωθεί ένα εξαιρετικό τουρνουά που θα διαφημίσει το άθλημα και θα δώσει ιδανικό ξεκίνημα στην επόμενη χρονιά.

Μάλιστα, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ με ανακοίνωση της γνωστοποιεί ότι η έδρα των αγώνων θα είναι το Δαΐς, ενώ οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν το τετραήμερο 28-31 Αυγούστου.

Preliminary round (28-31 Αυγούστου)

• Συμμετέχουν οι ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλότερα rankings (o ακριβής αριθμός εξαρτάται απο τον αριθμό συμμετεχόντων).

• Οι ομάδες κληρώνονται σε groups των τεσσάρων και καποιες των τριών (με το seeding να βασίζεται στον εθνικό συντελεστή πόντων και τις ομάδες που επιλέγονται να φιλοξενήσουν τα τουρνουά), με τους νικητές των group και τους καλύτερους δεύτερους απο όλα τα group.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ και η Αθήνα επιλέχθηκαν να διοργανώσουν έναν από τους εννέα προκριματικούς ομίλους του Futsal Champions League. Ο “Δικέφαλος”, που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος, έχει δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η πρόταση που κατατέθηκε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, σε συνεργασία με την ΠΕΠΠΣ, έγινε δεκτή.

Η κλήρωση της 4ης Ιουλίου 2019 θα κάνει ξεκάθαρο ποιες και πόσες ομάδες θα αγωνιστούν στην πρωτεύουσα της Ελλάδας που για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει αγώνες του Futsal Champions League.

Έδρα των αγώνων θα είναι το Δαΐς, ενώ οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν το τετραήμερο 28-31 Αυγούστου. Στην επόμενη φάση προκρίνεται ο πρώτος του ομίλου, ενώ προκρίνονται και οι καλύτεροι δεύτεροι όλων των ομίλων.

Advertisement