31.5
09:55

Φέραμε προπονητή, ώρα για μεταγραφές

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο #psyxiatRos Κώστας Κοσικίδης γράφει για την πρώτη εικόνα που δημιούργησε ο Μιγκέλ Καρντόσο στην παρουσίαση του, αλλά και για την ώρα… μεταγραφών που είναι τώρα για την ΑΕΚ, ώστε να τον βοηθήσει να αλλάξει την ποδοσφαιρική αντίληψη της ομάδας!

Ο Μιγκέλ Καρντόσο ήρθε χθες στην Αθήνα και παρουσιάστηκε απ’ την ΑΕΚ στα γραφεία της ομάδας, ως ο νέος προπονητής που φιλοδοξούν οι δυο πλευρές για να μπουν μαζί στην Αγιά Σοφιά.

Οι πρώτες εντυπώσεις για τον Πορτογάλο τεχνικό, είναι αναμφίβολα θετικές, καθώς μας έδειξε στη συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, διαβασμένο, έξυπνο, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, ενώ έδειξε επίσης ότι έχει πολύ καλές ιδέες για το ποδόσφαιρο, αλλά απ’ την θεωρία στην πράξη υπάρχει δρόμος που πρέπει να διανύσει ο ίδιος μαζί με τους παίκτες του.

Η ποδοσφαιρική του αντίληψη, μας φανέρωσε ότι έχει σωστή προσέγγιση για το ποδόσφαιρο, αλλά έδειξε ξεκάθαρος πως θα τηρήσει και θα δουλέψει μέχρι τέλους, το πλάνο που θέλει να υλοποιήσει, με τον ίδιο να δείχνει πως δεν καταλαβαίνει από πίεση… αποτελεσμάτων.

Η συγκεκριμένη συνθήκη βέβαια, έρχεται κόντρα με την προηγούμενη λογική, του προηγούμενου προπονητή που έβαζε σε πρώτο μέλημα το αποτέλεσμα, αφού είναι κι’ αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο, το αποτέλεσμα και οι βαθμοί.

Καλώς ή κακώς όλοι κρίνονται απ’ το αποτέλεσμα, αλλά με την πρώτη εικόνα που μας έδειξε ο Μιγκέλ Καρντόσο για τις ιδέες του, ήταν εξαιρετικός και κέρδισε σε μεγάλο βαθμό εμάς που είχαμε μια πρώτη επικοινωνία μαζί του.

Το έργο του βέβαια είναι απ’ την αρχή δύσκολο, καθώς θα πρέπει στην περίοδο της προετοιμασίας, να χτίσει απ’ το μηδέν μια ομάδα, με διαφορετικό τρόπο σκέψης του ποδοσφαίρου, ενώ θα πρέπει να μεταλαμπαδεύσει και στους ποδοσφαιριστές του αυτό που θέλει να πετύχει και να δει απ’ τους ίδιους εντός του αγωνιστικού χώρου.

Ώρα… στήριξης-μεταγραφών

Όλα αυτά βέβαια είναι καλά, αλλά για να υλοποιηθούν θα πρέπει να έχει και τους ανάλογους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του. Αρχικά, να αποφασίσει ποιοι απ’ τους υπάρχοντες τον καλύπτουν και του κάνουν για την δουλειά του και απ’ εκεί και έπειτα θα πρέπει να προχωρήσουν οι μεταγραφές στο ρόστερ.

Ο Καρντόσο είναι ένας προπονητής που τουλάχιστον φαίνεται και βγαίνει προς τα έξω, ότι έχει την στήριξη όλων μέσα απ’ την ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να είναι και ο προπονητής που θα έχει και το πιο πλήρες ρόστερ στα χρόνια της αναγεννημένης… ΑΕΚ!

Το ρόστερ, τα όπλα και τα εργαλεία που θα του δοθούν για να δουλέψει είναι η μισή δουλειά του εκάστοτε προπονητή, πόσο μάλλον για έναν προπονητή που θέλει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού, που έπαιζε μέχρι πρότινος η ομάδα.

Η Ένωση χρειάζεται να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από πέρυσι σε κάποιες θέσεις, αλλά και να ανεβάσει επίπεδο και ποιότητα με κάποιες απ’ τις μεταγραφές που θα ολοκληρώσει, δίνοντας έτσι στον κόουτς την δυνατότητα να δουλέψει, με όσο το δυνατόν καλύτερο υλικό.

Υ.Γ.: Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την δουλειά που θα γίνει στην προετοιμασία της ΑΕΚ και θα σας μεταφέρουμε απ’ το Κιέλτσε της Πολωνίας, μαζί με τον Πάνο Καλογερόπουλο ότι γίνεται στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, με πλούσια βίντεο και ρεπορτάζ.

Υ.Γ.2: Η συμπεριφορά και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε η ΑΕΚ στον Μανόλο Χιμένεθ, ήταν λάθος και λίγο απογοητευτικός. Κι’ αυτό γιατί προσωπικά μου φάνηκε ότι ο Ισπανός τεχνικός έφυγε για την Ισπανία, σίγουρος ότι θα επιστρέψει σε δέκα μέρες για τη νέα σεζόν και μετέπειτα έμαθε ότι δεν θα συνεχίσει. Η Ένωση έπρεπε απ’ την αρχή να του κάνει σαφής την σκέψη της, ότι ψάχνεται γι’ άλλον και αν ο ίδιος δεν ήθελε ας αποχωρούσε μόνος του και με την δική του ευθύνη. Τώρα, η ΑΕΚ φάνηκε η «κακιά» στην προκειμένη περίπτωση, χωρίς να συμπεριφερθεί σωστά στον άνθρωπο που οδήγησε την ομάδα μετά από 24 χρόνια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και αποτελεί τον πιο επιτυχημένο προπονητή της ομάδας στην σύγχρονη ιστορία της. Πέρυσι έφυγε σαν φίλος, φέτος τον έδιωξε η ΑΕΚ… φιλικά, για τον ίδιο παραμένει άγνωστο αν έχει την ίδια εντύπωση.

Advertisement