29.5
10:13

Το μαύρο κουτί του χάντμπολ

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο #psyxiatRos Κώστας Κοσικίδης γράφει για την αποτυχημένη χρονιά του τμήματος χάντμπολ τη ΑΕΚ, αλλά και για την επόμενη μέρα

Χθες ζήσαμε να ολοκληρώνεται ακόμα μια αποτυχημένη χρονιά για το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ, μια χρονιά που ξεκίνησε με τις κατάλληλες φιλοδοξίες, κινήσεις και μεταγραφές, αλλά πάλι τελείωσε άδοξα, χωρίς κάποια διάκριση και κάποιο τίτλο.

Οι ευθύνες βαραίνουν τους… πρωτομάστορες του φετινού ρόστερ και τους ανθρώπους που είχαν αναλάβει τον σχεδιασμό της σεζόν, με τον Νίκο Γραμματικό να έχει τα κλειδιά της φετινής ομάδας, όπως και της περυσινής αλλά να αποδεικνύεται λίγος στο να χτίσει μια ομάδα που θα οδηγηθεί σε τίτλους.

Το μπάτζετ ανέβηκε, απέκτησε ποιότητα και βάθος πάγκου η ομάδα, αλλά ουδέποτε βελτίωσε τις αδυναμίες της και δεν κατάφερε να φανεί ούτε μια φορά ανώτερη απ’ τον βασικό συνδιεκδικητή της για το πρωτάθλημα, σε κανονική διάρκεια και play off.

Η ΑΕΚ στα μεγάλα παιχνίδια έβγαζε έναν κομπλεξισμό ακόμα και για τον ίδιο της τον εαυτό, αλλά και μια ηττοπάθεια, που την ανάγκαζε να πάρει πολύ λίγα και συγκεκριμένα ματς, που κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν και αδιάφορα, όπως η νίκη επί του Ολυμπιακού στην Regular season του πρωταθλήματος.

Δεν γίνομαι μετά Χριστόν προφήτης, αλλά απ’ την περασμένη σεζόν και ο τρόπος που χάθηκε το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έδειχνε ότι είχε έλλειψη στη θέση του τερματοφύλακα και ήταν η μια αιτία που στερήθηκε τον περυσινό τίτλο –και τον φετινό-, αλλά θα έπρεπε να μπει σε σκέψεις και για την θέση του προπονητή και το πώς διαχειρίστηκε ο ίδιος το περυσινό 2-0 υπέρ της Ένωσης.

Ο Δικέφαλος έχασε το φετινό πρωτάθλημα με 3-1 νίκες στα play off, απ’ τον Ολυμπιακό, ενώ δυο μήνες νωρίτερα είχε προηγηθεί και η ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, παρουσιάζοντας μια προβληματική εικόνα που ισοπέδωσε και την ομάδα ψυχολογικά.

Μια εικόνα που συνεχίστηκε απ’ εκεί και έπειτα και στην πορεία των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ένωσης, χωρίς καμία βελτίωση και κανένα… restart, έχοντας αρνητικές επιπτώσεις.

Απ’ την άλλη τις δικές της ευθύνες έχει και η διοίκηση της ομάδας, που πίστευε μέχρι τέλους τον Νίκο Γραμματικό, με αποτέλεσμα να καταθέσει ο ίδιος την παραίτηση του και να αποχωρήσει, καθώς απ’ την στιγμή που η ομάδα έδειχνε να ανέβηκε σε ποιότητα και βάθος πάγκου, αλλά έδειχνε κατώτερη των προσδοκιών, έπρεπε να λάβουν νωρίτερα τις αποφάσεις τους, για να βελτιώσουν την εικόνα της.

Η ομάδα έδειχνε μολυσμένοι από… ηττοπάθεια, με αποτέλεσμα να φαίνεται ο Ολυμπιακός Ξυνή τρία και τέσσερα επίπεδα πάνω απ’ την Ένωση, που αν μη τι άλλο ήταν μια οφθαλμαπάτη, καθώς τουλάχιστον φέτος από βάση μεταγραφών καλύφτηκε ως ένα βαθμό η διαφορά των δυο ομάδων, αλλά απ’ ότι φάνηκε όχι και στο κομμάτι του προπονητή.

Πλέον, ο Σταμάτης Παπασταμάτης και η διοίκηση της ΑΕΚ, καλούνται να πάρουν γενναίες αποφάσεις για την επόμενη μέρα της ομάδας και να καλύψουν τα λάθη που έγιναν τα τελευταία δυο χρόνια και να φανεί του χρόνου η ομάδα καλύτερη και αντάξια των προσδοκιών, ώστε να διεκδικήσει μέχρι τέλους τους τίτλους που της αναλογούν.

Advertisement