23.5
15:50

Ο Αλ Κελαϊφί κατηγορείται για “λάδωμα” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν-Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, κατηγορείται ότι “λάδωσε” τον πρώην πρόεδρο της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, για να πάρει το Κατάρ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Nέα μπλεξίματα για τον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί. Αυτή τη φορά όχι για την Παρί Σεν-Ζερμέν και το Financial Fair Play, αλλά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Ο 45χρονος πάμπλουτος επιχειρηματίας από το Κατάρ κατηγορείται ότι λάδωσε τον πρώην πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου (IAAF), Λαμίν Ντιάκ, για ν’ αναλάβει η πατρίδα του τη διοργάνωση.

Η έρευνα χρονολογείται από το 2014 και οι κατηγορίες που του αποδίδονται από δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας κάνουν λόγο για κρυφή προμήθεια ύψους 3.100.000 ευρώ προς τον Σενεγαλέζο πρώην αξιωματούχο.

Η διοργάνωση εκείνης της σεζόν παραχωρήθηκε στο Λονδίνο (2017), η επόμενη όμως θα διεξαχθεί στην Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ. Συγκεκριμένα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 6 Οκτωβρίου.

Ο δικηγόρος του Αλ Κελαϊφί, Φρανσίς Σπινέρ, διέψευσε τις κατηγορίες καθώς υπερασπίστηκε των πελάτη του ενώπιον των Γάλλων δικαστών.

Πηγή: sport24.gr

Advertisement