23.5
17:10

Μελισσανίδης: Ένας στόλος με… Classic Cars! (pics)

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Μπορεί σαν εφοπλιστής να έχει στην κατοχή του ένα στόλο πάνω από 70 δεξαμενόπλοια, από την άλλη φαίνεται ότι ο άνθρωπος Μελισσανίδης ή ο συλλέκτης Μελισσανίδης έχει δημιουργήσει έναν στόλο με αυτοκίνητα αντίκες που θα ζήλευαν μέχρι και οι πλουσιότεροι ανά τον κόσμο.

Μιλάμε για πάνω από 40 αυτοκίνητα από την δεκαετία του 30 και μετά τα οποία έφτασαν στην κατοχή του, είτε επιδίωξε ο ίδιος να φτάσουν αγοράζοντας τα, φυσικά με πολύ υψηλό τίμημα, καθώς η αξία τους πλέον είναι ανεκτίμητη.

Μερικές φορές μάλιστα χρειάστηκε για να ψάξει και να βρει μερικά από αυτά τα οποία είναι και συναισθηματικής αξίας όπως το πρώτο Opel που οδηγούσε ο Πατέρας του και εκεί μέσα μεγάλωσε και μικρός ο Ιάκωβος. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το βρήκε και το ξανά-αγόρασε για να το αναπαλαιώσει στη συνέχεια.

Επίσης, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έπραξε, με το mini cooper, το πρώτο του αυτοκίνητο στην σχολή οδηγών. Και αυτό έψαξε να το βρει, το βρήκε και το ξανα-αναπαλαίωσε. Στον μοναδικό αυτό στόλο υπάρχουν κομμάτια ανεκτίμητης αξίας όπως: Το αμάξι του Αλ Καπόνε, η Μερσεντές δώρο του Ωνάση στην Κάλλας και το κάμπριο της Μέριλιν Μονρόε.

Μάλιστα υπάρχουν κρεμασμένα και δυο μότο του ιδίου του Τίγρη, στη μέση του χώρου που είναι χωρισμένος και αφιερωμένος σε “κινηματογράφο”. Ο άλλος χώρος είναι αφιερωμένος στην ποτοαπαγόρευση της τότε εποχής.

Δείτε μερικά από τα classic cars της συλλογή Μελισσανίδη:

(Το αμάξι του Αλ Καπόνε)

(Το αμάξι του πατέρα του στο οποίο απ έξω τώρα έχει μια φωτογραφία με την μητέρα του από τότε)

(Το μίνι από τη σχολή οδηγών)

(Η Μερσεντές δώρο του Ωνάση στην Κάλας)

(Το τελευταίο αμάξι του Αλ Καπόνε)

(Το κάμπριο της Μέριλιν Μονρόε)

         

(Τα δυο μότο του Δημήτρη Μελισσανίδη)
Advertisement