17.5
09:41

Τίγρης είναι και… δαγκώνει

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Μεγάλη επικοινωνιακή νίκη ηθικής και προστασίας των όσων πρεσβεύει ο σύλλογος της ΑΕΚ η σύγχυση που επικρατεί στην ΚΕΔ, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να μην κάνει χρήση του δικαιώματος για κατάθεση ένστασης, ρίχνοντας «σφαλιάρα» σε όσους μιλούν ακόμα για… κλέψιμο τίτλων.

Πέρα των όσων διαδραματίζονται εντός ΑΕΚ με τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, στο επίκεντρο βρίσκεται η μεγάλη αποκάλυψη της ύπουλης δαιτητικής σύνθεσης του τελικού Κυπέλλου.

Μία υπόθεση στην οποία κερδισμένο βγαίνει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, βγάζοντας η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ στην επιφάνεια ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο των ομάδων της χώρας μας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όταν ενημερώθηκε για την νομικά βασισμένη δυνατότητα της ΑΕΚ να καταθέσει ένσταση κατά της εγκυρότητας του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ήταν κάθετα αρνητικός σε μία τέτοια επιλογή, παρ’ ότι θα μπορούσε να ξανά-προσπαθήσει η ομάδα για την κούπα.

Η πολιτική που επέλεξε να ακολουθήσει η Ένωση όμως, ισοδυναμεί με… δυο Κύπελλα και αυτό γιατί αποδέχεται την ανωτερότητα του αντιπάλου στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, δεν αποδέχεται από την άλλη τις παράνομες ενέργειες εν κρυπτώ εις βάρος των ομάδων.

Από την απάντηση-τηλεγράφημα που έλαβε η ΠΑΕ ΑΕΚ, από τον Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης σιγούρεψε στο έπακρο το «σκοτεινό» παρασκήνιο μιας τέτοιας κίνησης. Ο Τίγρης αποφάσισε να ρίξει άπλετο φως στο περιστατικό, όχι όμως να διεκδικήσει τον τίτλο βασισμένος σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

Προστατεύοντας τις αξίες και την Ιστορία της ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης – όντας κάθετα αρνητικός στην ένσταση εγκυρότητας του αγώνος – έδειξε τα… δόντια του σε εκείνους που θέλουν να «παίξουν» ύπουλα παιχνίδια σε βάρος της ομάδας.

Ο Περέιρα αναμένεται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν, όπως και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της ΚΕΔ, που… ταράχθηκαν όταν έμαθαν πως βγήκε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση. Με υπογραφή Δημήτρη Μελισσανίδη, η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη και ηθικά «καθαρή» σε ένα τοπίο που μοιάζει αρκετά… βρώμικο.

Advertisement