16.5
16:17

Σε σύγχυση ο Περέιρα – Τον καταγγέλλει η ΑΕΚ!

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

O Mέλο Περέιρα απάντησε πριν από λίγο στην επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΚ δίνοντας την εκδοχή του σε όσα συνέβησαν στον τελικό με την τριγωνική αλλαγή των διαιτητών. Λόγια του… αέρα οι δικαιολογίες για το πρωτόγνωρα ύποπτο σκηνικό, που αποδεικνύει την παραβίαση κανονισμών, με την Ένωση να τον καταγγέλλει!

Επιβεβαιώνει όλα όσα γράφτηκαν και τις αλλαγές που έγιναν εν κρυπτώ στη διαιτητική ομάδα του τελικού λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε το μεσημέρι ο ορισθείς πρώτος βοηθός του τελικού.

Παράλληλα, δεν απαντά γιατί δεν αποφασίστηκε το προφανές και το απόλυτα νόμιμο -βάσει των κανονισμών και του ΚΑΠ, αλλά και της UEFA- να γίνει η αντικατάσταση του άρρωστου πρώτου βοηθού από τον τέταρτο.

Αρκείται απλώς στο να αναφέρει ότι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο πρώτος βοηθός από τον Var Assistant Referee και ότι στο VAR πήγε ο τέταρτος γιατί ο πρώτος βοηθός δεν ήταν αδειοδοτημένος για το VAR!

Δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε κάποιον κανονισμό για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις που πήραν προκειμένου να κάνουν τη συγκεκριμένη καραμπόλα στη σύνθεση της διαιτητικής εξάδας, αλλά αόριστα μιλάει για τα… διεθνή στάνταρντ. Δεν απαντά γιατί δεν ενημέρωσε τις ομάδες για αυτές τις αλλαγές στη διαιτητική σύνθεση, αλλά ούτε και ποιον ενημέρωσε, πλην του ότι όλα έγιναν με τη συμφωνία του παρατηρητή διαιτησίας.

Η ΑΕΚ έχει ήδη ενημερώσει την ΕΠΟ για την πλήρη απογοήτευσή της για την «απάντηση» του Μέλο Περέιρα και για τη γενικότερη στάση του. Περίμενε κάτι πολύ πιο σαφές σε άμεση συσχέτιση με τους διεθνείς κανονισμούς για όλα όσα έγιναν στον τελικό. Ενημέρωσε επίσης ότι η απάντησή του στη χθεσινή επιστολή δεν αφήνει καμία άλλη επιλογή πλην του να προχωρήσει η Ένωση σε επίσημη καταγγελία εναντίον του.

Από εδώ και πέρα η ΑΕΚ ετοιμάζει το κείμενο της καταγγελίας, θα αποφασίσει για όλες τις νόμιμες εναντίον του Περέιρα ενέργειες και συνεχίζει μέχρι τέλους. Πιθανότατα η καταγγελία εναντίον του Περέιρα θα κατατεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA αλλά είναι κάτι που το εξετάζει το κιτρινόμαυρο νομικό επιτελείο.

Advertisement