16.5
14:41

ORIGINAL21: «Ντροπή σου Νιγιάννη – Τιμούμε κάθε χρόνο τα αδικοχαμένα αδέρφια»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ευθεία επίθεση στον παρατηρητή της ΔΕΑΒ από τους οργανωμένους φίλους της ΑΕΚ, διαψεύδοντας τα όσα έγραψε σχετικά με τα χυδαία συνθήματα για τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ στα Τέμπη.

«Σκοπός της σημερινής ανακοίνωσης είναι να αναδείξει την ψευδή και άνευ προηγουμένου….επίσημη (!!!) ομολογία ενός επικινδύνου διορισμένου τύπου ονόματι Ανδρέα Νιγιάννη!

Ο τύπος αυτός που ο ρόλος του είναι να παριστάνει τον παρατηρητή της ΔΕΑΒ μην έχοντας καταλάβει (;;;;) το μίσος και την βια που μπορεί να προκαλέσει με τα γραφόμενα του, στην έκθεση του ανέφερε το εξής απίστευτο: Ότι οπαδοί της ΑΕΚ φώναζαν χυδαία συνθήματα για τους νεκρούς οπαδούς του παοκ στα Τέμπη!!!!!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ παλαίμαχε διαιτητή καλαθοσφαίρισης και νυν παρατηρητή της ΔΕΑΒ , άλλα πιο πολύ ντροπή σε αυτούς που σε όρισαν σε αυτή την θέση. Είσαι -το επαναλαμβάνουμε- άκρως επικίνδυνος! 

Μάθε λοιπόν Νιγιάννη και όλοι σας ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ και δη η ΟRIGINAL 21, τα παιδιά που «έφυγαν» στα Τέμπη τα τιμά κάθε χρόνο με τον δικό της τρόπο, -μάρτυρας μας η ίδια η πραγματικότητα-, μάθε κι εσύ και οι…προϊστάμενοι σου ότι τα αδικοχαμένα παλικάρια χαίρουν τον απόλυτο σεβασμό όλων μας, μάθετε όλοι σας ότι έχουμε πει και γράψει για τα ΑΘΑΝΑΤΑ αυτά παιδιά ότι ο κάθε δικός μας οπαδός θα μπορούσε να είναι στην θέση τους, όπως ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα ΑΘΑΝΑΤΑ παιδιά της θυρας 7! Το κιτρινόμαυρο οπαδικό κίνημα έχει βιώσει στο πετσί του το θάνατο, έχουμε κι εμείς νεκρά ΑΔΕΡΦΙΑ και επίσης η στάση μας στο κοινωνικό και αθλητικό κουρμπέτι της χώρας δεν αφήνει καμία σκιά για συκοφαντίες τέτοιου τύπου!

Ως εκ τούτου και διαφέροντας ηθικά από το δικό σου σινάφι δεν θα μπορούσε ποτέ να βγει άσχημη λέξη από το στόμα μας για ανθρώπους που έχουν αποδημήσει!. Μάρτυρες μας σε αυτό όλοι οι φίλαθλοι-οπαδοί του παοκ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ το Σαββατο!

Κοντολογίς διαψεύδουμε κατηγορηματικά την έκθεση Νιγιάννη και επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αφήσουμε κανένα να διαβάλλει την καθαρότητα, το ήθος, τις αξίες και την κουλτούρα του μεγαλύτερου οπαδικού κινήματος στην Ελλάδα! Ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι που κόπτονται για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο (δεν έχουν περάσει και πολλές ώρες από το σκάνδαλο με τις αλλαγές του διαιτητικού επιτελείου εν κρυπτώ) τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν τέτοια ανακριβή γραφόμενα σε μια επίσημη έκθεση αγώνα και τι μίσος μπορούν να γεννήσουν σε όποιον οπαδό μπορεί να τα διαβάσει, αφού η έκθεση Νιγιάννη δημοσιεύτηκε στην πλειονότητα των site…. Φυσικά κουβέντα από τον κυρ-Ανδρέα αλλά και από την πλειοψηφία των δημοσιογράφων ότι στην τήρηση ενός λεπτού σιγής για την γενοκτονία των Ποντίων ΑΠΑΝΤΕΣ που βρίσκονταν στο γήπεδο όρθιοι και με σεβασμό τίμησαν την μνήμη τους! ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ και Παοκτζηδες! Δεν πουλάει αυτό, έ ;; Δεν έχει… «αίμα»….Δεν έχει «βια»….Λυπούμαστε πραγματικά! Αν και στην πραγματικότητα εσύ Νιγιάννη και διοικούντες αυτού θα έπρεπε να λυπάστε περισσότερο για τα καμώματά σας!

Υ.Γ: Για τους κακοπροαίρετους που θα πουν ότι δεν μιλάμε για την απόδοση της ομάδας είτε γιατί φοβόμαστε (κλάμα από τα γέλια) είτε γιατί τα παίρνουμε (γοερό κλάμα από τα γέλια) θα πούμε μόνο ότι: τα εν οίκω μη έν δήμω! Δεν θα βγάλουμε στα μανταλάκια τα του σπιτιού μας και τα της οικογένειάς μας! Τις αντιρρήσεις μας, τα πιστεύω μας και τις προτάσεις μας θα τα πούμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει και θα παρέμβουμε στην ιστορία μας όπως αποδεδειγμένα κατά καιρούς που εμείς κρίναμε σωστό έχουμε κάνει!. Σε τέτοιες στιγμές χρειάζεται ηρεμία και καθαρό μυαλό από ΟΛΟΥΣ!. Όλοι εξάλλου το κοινό κάλο θέλουμε…..και το κοινό κάλο είναι το κάλο της ΑΕΚ και μόνο!», αναφέρει με κάθε κατηγορηματικό τρόπο η ORIGINAL21 σχετικά με τα όσα έγραψε ο Ανδρέας Νιγιάνης στην έκθεση του αγώνα.

Η έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ:

«ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

1. Η άφιξη των ομάδων και των διαιτητών έγινε χωρίς πρόβλημα, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας και όσα συμφωνήθηκαν στις συσκέψεις ασφαλείας. Αφιξη ΠΑΟΚ στις 18:45, άφιξη ΑΕΚ στις 19:00.

2. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας πολυπληθείς.

3. Στις 18:20 έφτασαν 3 πούλμαν που αποβίβασαν φιλάθλους του ΠΑΟΚ που δεν είχαν καμία σχέση με μέλη οικογενειών ποδοσφαιριστών, χορηγών, παλαιών αθλητών, επισήμων. Μπήκαν από την κεντρική είσοδο VIP και κατέλαβαν θέσεις στη θύραVIP. Η είσοδός τους κράτησε αρκετή ώρα γιατί στον έλεγχο ήσαν ελάχιστοι αστυνομικοί, παρά την τεράστια δύναμη της Αστυνομίας στο γήπεδο. Οσο περίμεναν τη σειρά τους να μπουν στο γήπεδο, πέρασαν ανάμεσά τους και μεμονωμένοι φίλαθλοι με τα διακριτικά της ΑΕΚ. Επίσης στο χώρο βρίσκονταν πλήθος ανθρώπων με διαπιστεύσεις αλλά και χωρίς διαπιστεύσεις. Ουδείς γνωρίζει ποια ήταν η αρμοδιότητα του καθενός.

4. Ευτυχώς όταν έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ, τυχαία δεν συναντήθηκαν. Μετά την είσοδο των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο, άρχισε η είσοδος οπαδών της ΑΕΚ στη θύρα VIP, χωρίς και αυτοί να είναι μέλη οικογενειών αθλητών, χορηγοί, παλαιοί αθλητές, επίσημοι.

5. Ουδέποτε στη σύσκεψη ασφαλείας δόθηκε άδεια να βρίσκονται οποιοιδήποτε φίλαθλοι στη θύρα VIP. Σημειωτέον δε πως η τοποθέτηση των ως άνω φιλάθλων έγινε εκατέρωθεν των κεντρικών θέσεων επισήμων και κατά μήκος της σκάλας που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο, με διαδρόμους επικοινωνίας και κοινό το χώρο του αναψυκτηρίου εντός του γηπέδου. Αντιλαμβάνεστε πόσο άστοχη ήταν η τοποθέτηση των φιλάθλων αυτών στις συγκεκριμένες θέσεις, με την απορία ποιος έδωσε τις προσκλήσεις, με κίνδυνο να συμβούν χειρότερα από όσα συνέβησαν. Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων ήσαν εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμοι, βρίζονταν με αισχρά συνθήματα, απειλούσαν, έκαναν χειρονομίες, είχαν πρόθεση να ορμήσουν για να συμπλακούν μεταξύ τους, παρά την τοποθέτηση μεγάλου αριθμού ανδρών ΜΑΤ (πράσινες στολές) και ΥΜΕΤ (μπλε στολές). Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις για πάρα πολύ ώρα, ενώ ταυτόχρονα οι ποδοσφαιριστές έκαναν προθέρμανση και πέριξ του αγωνιστικού χώρου βρίσκονταν παράγοντες παρατηρητές, αστυνομικοί, δημοσιογράφοι. Πολλές συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα, παρά την παρουσία πολλών υψηλόβαθμων αξιωματικών της Αστυνομίας και παραγόντων, όπως οι κ.κ. ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ ΜΗΝΑΣ και ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΜΑΚΗΣ, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν με τους φιλάθλους. Τελικά έγινε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα, σύμφωνα με την οποία οι φίλαθλοι εκαλούντο να συνεργαστούν με την Αστυνομία και να μετακινηθούν προς τις θύρες 23 οι του ΠΑΟΚ και 31 οι της ΑΕΚ, διαφορετικά θα γινόταν εκκένωση του γηπέδου. Παρών στις διαπραγματεύσεις ήταν ο Υποστράτηγος ΨΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

6. Τελικά ούτε το γήπεδο εκκενώθηκε, ούτε οι φίλαθλοι μετακινήθηκαν σε άλλες θύρες, παρά μόνο 5 σειρές καθισμάτων πιο μακριά από τη σκάλα.

7. Ανάμεσά τους ρίχτηκαν 4 μικρά μπουκαλάκια νερού. Τα συνθήματα περιλάμβαναν μητέρες και αδελφές και από πλευράς ΑΕΚ, το σύνθημα «ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ» και σύνθημα για τους νεκρούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ στα ΤΕΜΠΗ.

8. Η αναγνωριστική έξοδος των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, τόσο αμέσως μετά την άφιξη των ομάδων στο γήπεδο όσο και για την προθέρμανση, έγινε χωρίς προβλήματα, με πολλές όμως ύβρεις από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων που βρίσκονταν στις θέσειςVIP, δίπλα στην είσοδο των αποδυτηρίων.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου φίλαθλοι της ΑΕΚ προσπάθησαν με αιφνιδιασμό να περάσουν μέσω του αναψυκτηρίου VIP, στο χώρο που βρίσκονταν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, με σκοπό να συμπλακούν μαζί τους. Εγιναν αντιληπτοί από άνδρες της υποδιεύθυνσης αθλητικής βίας και με την άμεση εμφάνιση διμοιρίας ΜΑΤ, απετράπη η συνάντηση με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όχι όμως οι συμπλοκές με την αστυνομία στον κλειστό χώρο του αναψυκτηρίου, μιας και κάποιους φιλάθλους της ΑΕΚ δεν πτοούσε η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Η κατάσταση ευτυχώς δεν ξέφυγε όπως θα ήταν πολύ εύκολο να γίνει, μιας και παρευρίσκοντο πλήθος ανθρώπων λόγω του ημιχρόνου.

Στη συνέχεια άνδρες της αστυνομίας απομάκρυναν με μεγάλη δυσκολία εκτός γηπέδου ένα από τους επιτιθέμενους, ενδεικτικό της δυσκολίας στη διαχείριση των ατόμων που τοποθετήθηκαν με προσκλήσεις στη θύρα VIP. Επίσης απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας οι πυροσβεστήρες από το χώρο αυτό. Στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, έγινε πάλι επίθεση στους άνδρες των ΜΑΤ από φιλάθλους της ΑΕΚ, με σκοπό πάλι να προσεγγίσουν τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Ρίχτηκαν εναντίον των αστυνομικών, μπουκάλια με νερό, ποτήρια με καφέδες, κάδοι απορριμμάτων και 2 τραπεζάκια του κυλικείου. Στη διάρκεια αντεγκλήσεων μεταξύ φιλάθλων, από τους φιλάθλους της ΑΕΚ, ρίχτηκε ένα μικρό μπουκαλάκι με νερό, που έπεσε και χτύπησε χωρίς να τραυματίσει όμως, μία κυρία στις κεντρικές θέσεις των επισήμων.

Πίσω από τις κεντρικές θέσεις των επισήμων, σε κοινό χώρο των δύο χώρων με τους αντιπάλους φιλάθλους, βρίσκονταν όρθιοι περίπου 100 άνθρωποι εκ των οποίων, πλην των αστυνομικών, οι υπόλοιποι ήσαν ανάμεικτοί φίλαθλοι των ομάδων και άλλοι των οποίων ο ρόλος δεν ήταν γνωστός. Η κατάσταση αυτή εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους. Εγιναν επίσης αντιληπτές κάποιες αντεγκλήσεις φιλάθλων του ΠΑΟΚ με αστυνομικούς δίπλα στο χώρο των δημοσιογράφων, χωρίς να δοθεί συνέχεια. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν σταμάτησαν τα υβριστικά συνθήματα εκατέρωθεν. Η αποχώρηση των ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο έγινε με ασφάλεια τόσο στο ημίχρονο όσο και μετά το τέλος του αγώνα.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

1. Η απονομή του κυπέλλου έγινε χωρίς πρόβλημα.

2. Η αποχώρηση των ομάδων και των διαιτητών από το γήπεδο χώρο έγινε χωρίς προβλήματα.

3. Η αποχώρηση των φιλάθλων και των δύο ομάδων έγινε χωρίς πρόβλημα.

4. Εγινε έλεγχος doping.

5. Δεν μου αναφέρθηκαν συλλήψεις ή τραυματισμοί.».

Advertisement