15.5
16:21

Εξηγήσεις ζητά η ΑΕΚ για τις παρανομίες του τελικού

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Μετά την αποκάλυψη για το σκάνδαλο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και την κρυφή αλλαγή των διαιτητών, η ΑΕΚ με επιστολές περνάει στην αντεπίθεση και θέτει ακόμα θέμα ακυρότητας του τελικού, βάση νόμου.

Η αποκάλυψη ότι προέβησαν σε κρυφή αλλαγή οι διαιτητές του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, έφερε την οργή και την αγανάκτηση της ΑΕΚ και με επιστολές στους αρμόδιους θέλησε να δείξει την οργή της.

Η Ένωση με αυστηρότατο ύφος και με τη μορφή τελεσιγράφου έστειλε επιστολή στον Μέλο Περέιρα, κάνοντας κοινοποίηση και στους Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA), ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ (πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA)όπως και στον Πετρ Φούσεκ (ειδικός σύμβουλος ΕΠΟ), για το θέμα της αλλαγής σύνθεσης των διαιτητών του τελικού μαζί με τους χειριστές του VAR.

Η ΑΕΚ απ’ την πλευρά της θέλει επίσημα απαντήσεις και γραπτώς μέσα στις επόμενες 24 ώρες, για το αν ισχύουν τα όσα αποκαλύφθηκαν για τον τελικό σήμερα στον ελληνικό Τύπο, περί αλλαγής της διαιτητικής σύνθεσης, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, για το τι ακριβώς έγινε, αλλά και ποια ήταν τελικά η διαιτητική σύνθεση του περασμένου Σαββάτου και ποιοι γνώριζαν την συγκεκριμένη αλλαγή.

Την επιστολή την υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ευάγγελος Ασλανίδης, που εκφράζει παράλληλα προκαταβολικά την πλήρη απογοήτευση τους και την ολική απόσυρση εμπιστοσύνης στο πρόσπωπο του Μέλο Περέιρα, αν στην περίπτωση που όντως είναι γεγονός τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και τα επιβεβαιώσει ο ίδιος.

Επίσης, μεταξύ άλλων στην συγκεκριμένη επιστολή η ΑΕΚ αναφέρει ότι τίθενται και ζήτημα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού, αν όντως έχει υπάρξει η συγκεκριμένη αλλαγή στην διαιτητική εξάδα, απ’ αυτήν που είχε ανακοινωθεί με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ.

Βέβαια, στην συγκεκριμένη επιστολή δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα παράπονα της ΑΕΚ στον τελικό από τη διαιτησία της Γερμανικής εξάδας, ενώ αναφέρει και την φάση πέναλτι που δεν δόθηκε με την εμπλοκή του πρώτου βοηθού, με το ερώτημα που κυριαρχεί να είναι αν ο βοηθός ήταν αυτός που αρχικά είχε οριστεί ή υπήρξε αλλαγή.

Η ΑΕΚ τονίζει επίσης πως επιφυλάσσεται για κάθε έννομο δικαίωμά της, όπως προκύπτει από την εν κρυπτώ αλλαγή της σύνθεσης, εφόσον βεβαίως επιβεβαιωθεί από τον Περέιρα ότι όντως έγινε και ξεκαθαριστεί εγγράφως και επισήμως τι ακριβώς συνέβη.

Απ’ την άλλη βέβαια στην ΠΑΕ υπάρχουν τεράστιες απορίες για τη σιγή ιχθύος μέχρι τώρα ΕΠΟ, ΚΕΔ και Περέιρα για ένα θέμα που ξεπερνά κάθε όριο ηθικής και δεν αγγίζει μόνο την ΑΕΚ, αλλά γενικά την κοινή γνώμη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Ένωση απ’ την πλευρά της περιμένει στο επόμενο 24ωρο, τις γραπτές εξηγήσεις του Περέιρα για να δει στην πορεία τι θα πράξει και πώς θα κινηθεί, ξεκαθαρίζοντας η ΑΕΚ στην επιστολή της, ότι αυτό που προέχει είναι η επίσημη τοποθέτηση για το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα  του τελικού και προχώρησαν στην συγκεκριμένη αλλαγή οι διαιτητές.

Advertisement