15.5
16:41

Αν δεν του πάρουν άλλον, ας βάλει και τον Τσιντώτα μπακ

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Ο #PsyxiatRos Πάνος Καλογερόπουλος καταπιάνεται με την παραμονή του Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ αλλά και τα όσα οφείλει να πράξει η διοίκηση προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί με τα… «θέλω» του Ανδαλουσιανού.

Το αυτονόητο έγινε! Δεν αναγνωρίστηκε ουδέποτε καμία ευθύνη στο πρόσωπο το Μανόλο για το φετινό χάλι της ομάδας. Κι ας γράφονταν αράδες μετά τον τελικό, ότι (δήθεν) θα κριθεί επειδή η ομάδα (που δεν ήταν καν δικό του δημιούργημα) κατέβηκε σε έναν τελικό με τον ΠΑΟΚ χωρίς ψυχή…

Πάμε παρακάτω όμως… Ο Χιμένεθ με τα καλά του (είναι πολλά περισσότερα) και τα κακά του, είναι αυτός που κάτω από νέα δεδομένα, τουλάχιστον αυτό μετέφερε και ο ίδιος ο Μελισσανίδης στα όσα είπε την Τρίτη στα Σπάτα, θα «χτίσει» σχεδόν από την αρχή τη νέα ΑΕΚ της… «Αγιά Σοφιάς». Μια ομάδα δηλαδή που θα σχεδιαστεί με νέο κορμό, διατηρώντας μόνο τα καλά κομμάτια της από την περασμένη εποχή του… «ερχόμαστε».

Ουδέποτε τέθηκε λοιπόν θέμα Χιμένεθ για φέτος καθώς η υπόσχεση μεταξύ των δύο (Χιμένεθ και Μελισσανίδη) όταν ο πρώτος επέστρεψε για την 3η του θητεία στο δικέφαλο, ήταν να συμμαζέψει ότι… συμμαζεύεται αυτή τη καταστροφική σεζόν με μοναδικό στόχο και σκέψη τη νέα χρονιά αλλά και τη… νέα ΑΕΚ! Έτσι λοιπόν κάθισαν και στο ίδιο τραπέζι, και αμφότεροι αποφάσισαν ότι τα ηνία και τα… «χαλινάρια» θα τα έχει ο Ισπανός έχοντας παράλληλα την βοήθεια του Λυμπερόπουλου αλλά και του υπόλοιπου σταφ που ασχολείται με τα μεταγραφικά.

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω ο Χιμένεθ προτείνει και ζητά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παικτών, ακόμα και συγκεκριμένους παίκτες που ενδεχομένως θα ήθελε και ευελπιστεί ότι μπορεί να έρθουν με βάση και τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Από την άλλη ο Λυμπερόπουλος και οι συνεργάτες του οφείλουν να πατήσουν πάνω στα «θέλω» του προπονητή και να επιστρέψουν τα αποτελέσματα, μόνο που στην περίπτωση αυτή παρακάμπτεται ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή καθώς ο Μανόλο θα είναι αυτός που θα δίνει το τελευταίο «οκ».

Από την άλλη ο χαρακτήρας του τεχνικού της ΑΕΚ αλλά και ο άνθρωπος Χιμένεθ, δεν επιβάλει! Τουναντίον προσπαθεί με τις υπάρχουσες συνθήκες να έχει έτοιμη την ομάδα του ανεξάρτητα από το υλικό που έχει στη διάθεση του… «Αυτούς έχω, με αυτούς δουλεύω, αυτούς εμπιστεύομαι», συνηθίζει να μεταφέρει όταν πέφτουν οι ερωτήσεις για ελλείψεις σε θέσεις που… «καίνε» πολλές φορές την ομάδα. Με βάση αυτό το χαρακτηριστικό ο Ανδαλουσιανός όχι μόνο δεν θα έπρεπε να κρίνεται που αναγκάζεται πολλές φορές να ανακατεύει την τράπουλα, ίσα ίσα θα έπρεπε και να του καταλογίζεται και ως προσόν. Αν λοιπόν για παράδειγμα η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν μετρά για δεξιά μπακ τους Μπακάκη και Βασιλαντωνόπουλο, τότε όχι μόνο τον Κλωναρίδη, αλλά και τον Τσιντώτα, να τον κάνει να παίξει σε αυτή τη θέση!

Advertisement