14.5
18:00

Το στέγαστρο της Αγιά Σοφιάς (ΦΩΤΟ)

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Cimolai που θα αναλάβει να τοποθετήσει το στέγαστρο της Αγιά Σοφιάς, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες απ’ τα σχέδια.

Η Cimolai βρίσκεται στην Αθήνα και ετοιμάζεται να αναλάβει δράση όσον αφορά την τοποθέτηση του στεγάστρου στο γήπεδο της Αγιά Σοφιάς. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες με τα σχέδια και μια περιγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, που αναφέρει τα δεδομένα του έργου και του κομματιού που θα καλύψουν οι ίδιοι.

Απ’ εδώ και στο εξής το στέγαστρο μπαίνει ψηλά στο πλάνο του έργου, με την ιταλική εταιρεία να αναλαμβάνει δράση για να φέρει εις πέρας, ακόμα μια δική τους κατασκευή, έχοντας ως χρονικό πλάνο τους 7-8 μήνες, καθώς παράλληλα με την τοποθέτηση θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και τα έργα της υπογειοποίησης και το πιθανότερο είναι να παραδοθούν μαζί τα δυο έργα, που στην ουσία θα είναι και το τελευταίο σκέλος όσον αφορά την ανέγερση της Αγιά Σοφιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Cimolai:

Ιδιοκτήτης: Ερασιτεχνική ΑΕΚ
Αρχιτέκτονας: Αθανάσιος Κυρατσούς
Γενική Κατασκευαστική: Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ
Χωρητικότητα: 30.500 θέσεις
Περιγραφή: Σχεδιασμός, κατασκευή και συναρμολόγηση του γηπέδου της ΑΕΚ στην Αθήνα, συμπεριλαμβάνεται η παροχή και εγκατάσταση των κομματιών του στεγάστρου. Το στάδιο αποτελείται από τέσσερις βασικούς πυλώνες που στηρίζονται σε ακτινικές δοκούς διαφόρων υψών, οι οποίες στηρίζονται στη δομή του σκυροδέματος. Το οικοδόμημα έχει διαστάσεις 180 μέτρα επί 133 μέτρα και 27 μέτρα ύψος.

Οι φωτογραφίες απ’ την επίσημη ιστοσελίδα της Cimolai:

 

Advertisement