13.5
14:40

Ξεκινάει η τοποθέτηση του στεγάστρου!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Έρχονται τα πρώτα στηρίγματα του στεγάστρου και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η έναρξη των εργασιών για το σκέπαστρο.

Εδώ και λίγες εβδομάδες βρίσκονται στην Αθήνα το συνεργείο της Cimolai απ’ την Ιταλία, που έχει αναλάβει για να τοποθετήσει το στέγαστρο της Αγιά Σοφιάς, ώστε να κάνει τις κατάλληλες προεργασίες, για να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης.

Κι΄αυτό γιατί θα πρέπει να τοποθετηθεί εντός του οικοπέδου ένας γερανός, που θα είναι ο μεγαλύτερος που έχει δουλέψει ποτέ σε εργοτάξιο στην Ελλάδα, κάτι που σήμαινε ότι ήθελε συγκεκριμένη κατασκευή από τσιμέντο ώστε να αντέξει το έδαφος το βάρος του, αν και στην αρχή δεν θα τον χρειάζονται για να τον χρησιμοποιήσουν.

Όλα αυτά δείχνουν πλέον ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έναρξη των εργασιών και για το στέγαστρο και όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα οι εργασίες για την τοποθέτηση του, αφού πρώτα βέβαια έρθουν αυτή την εβδομάδα τα πρώτα του στηρίγματα.

Γι’ αυτό τον λόγο μάλιστα και επειδή τα περιμένουν από μέρα σε μέρα, έχει έρθει ήδη στην Αθήνα ο Ιταλός εργοδηγός του έργου, ο οποίος έχει ξανά δουλέψει στην χώρα μας, καθώς είχε αναλάβει ένα κομμάτι εργασιών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Advertisement