29.4
09:37

Το κύπελλο θα κρίνει πολλά…

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Ο #PsyxiatRos Πάνος Καλογερόπουλος γράφει στο AEK1924 για τον μοναδικό ρεαλιστικό στόχο της χρονιάς και την ευκαιρία της ΑΕΚ να σώσει ότι δημιούργησε σε βάθος χρόνου

Η φετινή σεζόν κρίνεται ως αποτυχημένη αν αναλογιστεί κανείς τα επιτεύγματα της περασμένης σε σχέση με την τωρινή κατάσταση. Ήταν διαφορετικός ο περσινός Απρίλης με έντονες στιγμές καθώς ο δικέφαλος είχε κατακτήσει πανάξια τον μεγαλύτερο τίτλο της χώρας έχοντας παράλληλα γράψει στα πεπραγμένα του, μια σπουδαία πορεία στην Ευρώπη και έναν χαμένο τελικό τον Μάϊο όταν πραγματικά όλα είχαν αδειάσει για τους «κιτρινόμαυρους».

Το να χτίσεις μια κυριαρχία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι δα και το πιο εύκολο πράγμα αν αναλογιστείς και τους… εξωαγωνιστικούς παράγοντες που διαμορφώνουν καλώς η κακώς πολλές φορές ακόμη και αποτελέσματα. Από την άλλη η ΑΕΚ οφείλει (και αυτό κάνει) να κοιτάζει το… εγώ της, καθώς μόνο ο κακός της εαυτός μοιάζει με τον χειρότερο εχθρό της. Φέτος κινδύνεψε ότι έχτισε με κόπο, να το πετάξει στα σκουπίδια καθώς μετά από λάθη επί λαθών, βρέθηκε από πολύ νωρίς εκτός κούρσας. Της έμεινε ωστόσο ένα μέρος από την αύρα της περσινής πρωταθλήτριας (και σε αυτό οφείλει πολλά και στην επιστροφή του Χιμένεθ), και με βάση εκείνη την αύρα θα πάει στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με διαφορετικές συνθήκες απ’ ότι πήγε πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι.

Φέτος μπορεί να είναι και πιο δύσκολα τα πράγματα, καθώς απέναντι της βρίσκει εκείνους που ακόμα την αμφισβητούν για το περσινό τίτλο, εκείνους που αντέγραψαν συνταγή και βάδισαν πάνω στα χνάρια των ερυθρολεύκων για να καταφέρουν μετά από τόσα χρόνια ιστορίας να γράψουν κάτι… Μόνο που ότι γράφεται, πολλές φορές μετράει και ο τρόπος που το κάνεις. Και αυτό οι φίλοι του ΠΑΟΚ καλώς ή κακώς, πάνω στη δίψα τους να βγουν από την αφάνεια που βρίσκονταν επί δεκαετίες, το έχουν ξεχάσει.

Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία λοιπόν, εκτός του γηπέδου της, να χτίσει ότι άφησε πέρυσι στα μπετά… Να επανέλθει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αρχής γενομένης από το παιχνίδι του τελικού. Να κατακτήσει το τρόπαιο και να πορευτεί τη νέα σεζόν έχοντας μάθει από τα λάθη της, επιστρέφοντας στο προσκήνιο μετά το διάλειμμα της φετινής σεζόν.

Advertisement