20.4
22:04

Κλειστό για τη Βασίλισσα και έκταση για τις ακαδημίες

AEK1924.gr team
Advertisement

Τι ειπώθηκε στην παρουσίαση για τις εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν την Βασίλισσα του Ελληνικού μπασκετ

Αναλυτικά όσα περιλαμβάνουν το αθλητικό πάρκο και το κλειστό της ΑΕΚ:

-Αθλητικό πάρκο

Το αθλητικό πάρκο θα περιλαμβάνει τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του κλειστού σταδίου βαρέων αθλημάτων και το γήπεδο ποδοσφαίρου της τοπικής ομάδας του Ακρατήτου. Το κλειστό ολυμπιακό κέντρο πρόκειται να παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ στην ΚΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της ιστορικής ομάδας καλαθοσφαίρισης. Σημειώνεται ότι η παραχώρηση περιλαμβάνει τις υφιστάμενες δομημένες εγκαταστάσεις καθώς και δυνατότητα επιπλέον δόμησης 20.000 τ.μ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά και εγκατάσταση όλων των αθλητικών ακαδημιών της ερασιτεχνικής ΑΕΚ σε όμορες εκτάσεις που θα διαθέσει προς χρήση ο δήμος Φυλής με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ταυτόχρονα, με μέριμνα του Δήμου Φυλής θα γίνει ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του σταδίου αλλά και του γηπέδου της ιστορικής ομάδας του Ακρατήτου, το οποίο θα παραμείνει προς χρήση από την ιστορική ομάδα της πόλης, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά πάρκα της χώρας.

Το γεγονός αυτό, θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του brand name της πόλης, καθόσον στη Φυλή θα βρίσκεται ο μεγαλύτερος ορθόδοξος χριστιανικός ναός στον κόσμο, αλλά και η ΚΑΕ ΑΕΚ που έχει ως έμβλημα τα σύμβολα της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η διεθνείς διάσταση του ναού αλλά και η συμμετοχή της ΚΑΕ ΑΕΚ σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα μεταβάλλουν οριστικά την ταυτότητα της πόλης. Η Φυλή θα δημιουργήσει ένα γεωπολιτισμικό brand name διεθνούς εμβέλειας και η ΚΑΕ ΑΕΚ με τα σύμβολά της είναι η ιδανική πρέσβειρα για να το μεταφέρει στην οικουμένη.

Advertisement