15.4
21:31

Στους τελικούς για την άνοδο οι Κοριτσάρες!

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η ΑΕΚ βρίσκεται στους τελικούς της Pre League για την άνοδο, μετά το 2-0 στις νίκες επί της Λαμίας (1-3 στα σετ) και θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο δρόμο της Volley League.

Έτοιμες για την άνοδο έδειξαν οι Κοριτσάρες της ΑΕΚ στο κλειστό του Χαλκιοπούλειου απέναντι στην Λαμία, δείχνοντας σοβαρές μετά το πολύ άσχημο ξεκίνημα.

Το πρώτο σετ δεν κύλησε όπως θα ήθελε η Ένωση με τις αθλήτριες του Μανώλη Αποστολογιωργάκη να αιφνιδιάζονται από τις αντιπάλους (15-5). Το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν την διαφορά και να χάσουν με… κάτω τα χέρια το πρώτο σετ (25-14).

Σταδιακά οι κιτρινόμαυρες ανέβαζαν ρυθμό στο δεύτερο σετ, δίχως όμως να αποκτήσουν μεγάλη διαφορά (13-14). Όσο όμως η ώρα περνούσε ανέβαζαν απόδοση σε άμυνα και επίθεση, φτάνοντας στην ισοφάριση των σετ (15-25).

Πλέον σοβαρές, οι παίκτριες του Αποστολογιωργάκη μπήκαν δυνατά στον αγώνα (4-7) και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, δίχως να χάνουν το προβάδισμα του σκορ. Τελικά η ΑΕΚ πέρασε μπροστά με 1-2 στα σετ (19-25).

Το τελειωτικό χτύπημα η ΑΕΚ το έδωσε στο τέταρτο σετ, έχοντας την κυριαρχία του αγώνα. Με εξαιρετικά μπλοκ και υποδοχές, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα από την Λαμία και προκρίθηκαν στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό με σκορ 1-3 στα σετ (21-25).

Advertisement