15.4
10:02

Εμφάνιση οδηγός συνέχειας

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Σε καλό φεγγάρι φαίνεται πως βρίσκεται ο Πέτρος Μάνταλος, που στο χθεσινό (14/04) ματς με την Λαμία έκανε ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να βρει εκ νέου η ΑΕΚ τον… οργανωτή του παιχνιδιού της

Η αλήθεια είναι πως οι εντυπώσεις που έχει αφήσει η μέχρι τώρα κιτρινόμαυρη πορεία του Έλληνα μέσου της Ένωσης, δημιουργεί αμφιθυμικές εντυπώσεις, ειδικά αν «κοιτάξει» κανείς προς τα τελευταία χρόνια.

Ο Πετράν έχει γίνει δέκτης έντονης κρητικής, που ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μην ήταν η δέουσα, όμως οι απαιτήσεις που… φέρει το περιβραχιόνιο της ΑΕΚ δεν είναι ίδιες με αυτές της Ξάνθης (εκεί που αγωνιζόταν πριν).

Η χθεσινή εμφάνιση του αρχηγού στην Λαμία, απέναντι στην τοπική ομάδα, ήταν μία από αυτές που καταλαβαίνεις γιατί είναι απαραίτητος για την λειτουργία της ομάδας. Η οργάνωση του παιχνιδιού, οι κάθετες μπαλιές που περνούσε αλλά και ο τρόπος που «ξεκλείδωνε» την αντίπαλη άμυνα με τις μεταβιβάσεις του, τον έκαναν εκ των κορυφαίων.

Μία εικόνα που άρεσε τόσο στον κόσμο, όσο και στον Μανόλο Χιμένεθ που βλέπει τον Μάνταλο πιο απελευθερωμένο πίσω από τον επιθετικό, έχοντας απεμπλακεί από την θέση του εξτρέμ. Σημασία πλέον έχει η διάρκεια στις εμφανίσεις τέτοιου επιπέδου, που σίγουρα θα χρειαστούν στην Ένωση μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου.

Ανεβασμένος και… ευδιάθετος, δείχνει πως μπορεί είτε να γίνει ο αρχηγός που χρειάζεται η ΑΕΚ συνεχίζοντας στα κιτρινόμαυρα, είτε να προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων και να πάρει την ευκαιρία του σε ένα άλλο πρωτάθλημα του εξωτερικού.

Τέτοιου είδους εμφανίσεις πρέπει να γίνουν… οδηγός για τον 27χρονο Έλληνα αρχηγό της Ένωσης, αλλά και για τον Ισπανό τεχνικό που βλέπει ξανά τον Μάνταλο να αποδίδει τα μέγιστα έχοντας ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό.

Advertisement