10.4
09:19

Αραούχο: Μια ορατή πραγματικότητα!

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Για πολλούς ένα απατηλό όνειρο, όπως ακριβώς και το προηγούμενο καλοκαίρι. Για άλλους και τους ανθρώπους της ΑΕΚ όμως συνεχίζει να είναι μία περίπτωση που θα μπορούσε η ομάδα να φέρει εις πέρας κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Ο Σέρχιο Αραούχο αποτελεί εδώ και λίγο καιρό έναν από τους παίκτες της Λας Πάλμας που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Τόσο για την μετριότατη σεζόν όσο και για τον σοβαρό τραυματισμό του (επιστρέφει πριν την καλοκαιρινή προετοιμασία, όμως έχασε μεγάλο διάστημα εκτός).

Αυτά σε συνδυασμό με την παραμονή της Ισπανικής ομάδας στην δεύτερη κατηγορία της χώρας αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που φαίνεται να προέκυψαν μετά το… άνοιγμα του περασμένου καλοκαιριού.

Η ΑΕΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την όποια κίνηση αποφασίσει, εκτιμώντας τις συνθήκες εκείνης της περιόδου. Είτε με έναν νέο δανεισμό, είτε με μία ελκυστική πρόταση αγοράς μέρος των δικαιωμάτων του θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να κάνει δικό της τον Αραούχο.

Οι απαιτήσεις της Λας Πάλμας αλλά και το νέο πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Αργεντινός επιθετικός (που πιθανόν και ο ίδιος να έχει μετανιώσει) είναι τα εμπόδια που θα πρέπει να προσπεράσουν ΑΕΚ και Αραούχο, αφού ο Τσίνο λειτουργεί ως σύμμαχος της Ένωσης σε κάθε περίπτωση.

Η προοπτική της Κίνας δεν φαίνεται πως ενδιαφέρει τον Αραούχο, όπως ακριβώς συνέβη και τα προηγούμενα καλοκαίρια. Όταν δηλαδή, αρνήθηκε τα εκατομμύρια των Κινέζων για να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα και να βρίσκεται σε ένα υγιές περιβάλλον.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το παιδί του. Ο Τσίνο δεν μπορεί να μην βλέπει καθόλου την κόρη του αλλά δεν μπορεί και να την… πάρει μαζί του, έχοντας χωρίσει με την μητέρα της. Όσο ελάχιστη κι αν φαντάζει αυτή η παράμετρος, δεν παύει να είναι μία από τους λόγους ματαίωσης πολλών μεταγραφών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Λίτο Χιμένεθ, γνωστός στην κιτρινόμαυρη καθημερινότητα, έχοντας αποκαλύψει πρώτος για την μετακίνηση του Αραούχο στα κιτρινόμαυρα (Ιανουάριος του 2017) έχοντας μιλήσει πρώτος για το πακέτο Λιβάγια-Αραούχο στην Ένωση (Ιούνιος 2017), αλλά και την συνύπαρξη Μανόλο Χιμένεθ-Αραούχο στην Λας Πάλμας (Μάϊος 2017), έβαλε χθες (09/04) την ΑΕΚ εκ νέου στο… παιχνίδι για την απόκτηση του Αργεντινού.


Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως μόνο ως φιλολογικό δεν πρέπει να θεωρείται το ενδεχόμενο επιστροφής του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ. Μία δύσκολη περίπτωση, που πιθανόν να συνδεθεί άμεσα με εκείνη του Εζέκιελ Πόνσε, την οποία όμως οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να φέρουν εις πέρας για άλλη μία φορά.

Advertisement