26.3
09:49

Στο κάδρο του δεξιού μπακ!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Μέσα στον προγραμματισμό της ΑΕΚ για την επόμενη χρονιά βρίσκεται και η υπόθεση του δεξιού μπακ. Ποια τα δεδομένα για τον Ροντρίγκο Γκάλο

Στην ΑΕΚ έχει αποφασιστεί για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς να προχωρήσουν σε ένα γενικό… «ρεκτιφιέ» του φετινού ρόστερ, καθώς η αποτυχημένη χρονιά που περιήλθε φέτος η ομάδα, βάζει τους ανθρώπους της ομάδας στην συγκεκριμένη απόφαση.

Η ενίσχυση σε όλες τις γραμμές από έναν μέχρι δυο ποδοσφαιριστές πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ φαίνεται πως μέσα σ’ αυτές βρίσκεται και η θέση του δεξιού μπακ, καθώς μετά από μια τετραετία, η Ένωση θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Ο μοναδικός σίγουρος για την ώρα είναι ο Μιχάλης Μπακάκης, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2023 μετά την ανανέωση του, ενώ πολλές πιθανότητες μαζεύει η επιστροφή του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου, μετά από μια διετία στην Λαμία.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στον Έλληνα δεξιό μπακ, καθώς μετά από δυο χρονιές γεμάτες και πετυχημένες με την Λαμία, θα πρέπει να δείξει αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΑΕΚ και του πρωταθλητισμού, αρπάζοντας την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά.

Απ’ εκεί και έπειτα όμως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να βγάλουν μια χρονιά με τον Μιχάλη Μπακάκη και με την δοκιμή-ευκαιρία του Σταύρου Βασιλαντωνόπουλου.

Η Ένωση θέλει ακόμα έναν ποδοσφαιριστή που να πλαισιώσει την δυάδα των παραπάνω, για να γίνουν μια τριάδα για την δεξιά πλευρά της άμυνας, με τον Ροντρίγκο Γκάλο να μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και με τα μέχρι τώρα δεδομένα να μην δείχνουν ανανέωση και παραμονή, αλλά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο.

Ο Βραζιλιάνος μπακ πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν μέχρι τον Γενάρη, αλλά απ’ εκεί και έπειτα έχει κάνει μια «κοιλιά» που προβληματίζει όσο να ‘ναι τους ανθρώπους της ΑΕΚ, που παραμένουν ακόμα στο 50-50 για την περίπτωση του.

Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει να τσεκάρουν περιπτώσεις δεξιών μπακ, απ’ την εγχώρια και ξένη αγορά, με τον Σάκιτς του Ατρομήτου να είναι απ’ τις περιπτώσεις που αρέσει, αλλά δεν τρελαίνει πολύ κόσμο στα Σπάτα.

Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι θα συνεχίσουν το σκανάρισμα μέχρι να βρουν τον κατάλληλο αντί-Γκάλο, κάτι που θα παίξει ρόλο και στην παραμονή του Βραζιλιάνου, καθώς αν δεν βρεθεί ο κατάλληλος, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην ανανέωση του, για ακόμα μια χρονιά, βάζοντας ρήτρα για ακόμα ένα χρόνο.

Η Ένωση στην συγκεκριμένη περίπτωση που δεν έχει βγάλει έξω απ’ τα πλάνα της, έχει τον Γκάλο για ανανέωση του συμβολαίου για 1+1 και για οτιδήποτε άλλο δεν φαίνεται και ιδιαίτερα θετική, ξέροντας πως ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στο 33ο έτος της ηλικίας του (μπαίνει τον Σεπτέμβρη) και θα πρέπει είτε τώρα ή πόσο μάλλον την επόμενη σεζόν να ψάχνει τον αντικαταστάτη του.

Advertisement