24.3
11:02

Οι Πρωταθλητές κάνουν γκελ στην Ευρώπη

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Αρκετά ορατό είναι το ενδεχόμενο να «χτυπήσει» η πόρτα της ΑΕΚ από ομάδα του εξωτερικού με… γεμάτο το σακούλι, καταθέτοντας επίσημη πρόταση για έναν από τους βασικούς παίκτες που στέφθηκαν πρωταθλητές την περασμένη σεζόν

Μία περίεργη για την ΑΕΚ σεζόν ολοκληρώνεται και μία επίσης «περίεργη» μεταγραφική περίοδος ανοίγεται μπροστά της, καθώς μπορεί να σημάνει το τέλος βασικών παικτών της.

Αρκετοί είναι οι Πρωταθλητές που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων και η πιθανότητα επίσημης πρότασης είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατή.

Οι άνθρωποι της Δικεφάλου θα εξετάσουν τις όποιες προτάσεις φτάσουν στα χέρια τους και δεν αποκλείεται να τις αποδεχθούν, εφόσον ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.

Πέτρος Μάνταλος

Από πέρυσι το καλοκαίρι που έφτασε επίσημη πρόταση από την Γούεστ Μπρομ, ακούγεται συχνά-πυκνά η άποψη πως είναι πλέον η στιγμή του αρχηγού να δοκιμαστεί και στο εξωτερικό.

Βαδίζοντας προς τα 28, στο μυαλό του Μάνταλου υπάρχει έντονα η προοπτική του εξωτερικού, σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Η Ένωση είχε απορρίψει την πρόταση των Άγγλων, όμως αν αυτή ερχόταν σήμερα τότε ίσως να μην είχε την ίδια κατάληξη.

Βασίλης Μπάρκας

Ο κορυφαίος πέρυσι τερματοφύλακας του πρωταθλήματος φαίνεται έτοιμος να πει «αντίο» στην ομάδα με την οποία απέκτησε σημαντικές ευρωπαϊκές παρουσίες. Αρκετοί σύλλογοι έχουν στη λίστα τους τον κιτρινόμαυρο γκολκίπερ και δεν αποκλείεται να υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον.

Μάλιστα, οι απαιτήσεις της Ένωσης (αυτές των 10+εκατομμυρίων) φαίνεται πλέον να έχουν πέσει ακόμα και κάτω από τα μισά. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως έμψυχο αντάλλαγμα στη συμφωνία με τη Ρόμα για τον Πόνσε, καθώς οι Ιταλοί έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του.

Μάρκο Λιβάγια

Αποτέλεσε την ακριβότερη κίνηση της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, με τους Κιτρινόμαυρους να πληρώνουν ένα ποσό κοντά στα 2.000.000 € στην Λας Πάλμας για να τον αποκτήσουν, μετά την τεράστια προσφορά του στην προσπάθεια της ομάδας να στεφθεί Πρωταθλήτρια.

Πλέον ο Κροάτης επιθετικός, ύστερα από τις διεθνείς εμφανίσεις με ΑΕΚ και Εθνική, έχει μπει για τα καλά στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού, κυρίως από την Ιταλία.

Κώστας Γαλανόπουλος

Μπορεί να μην έχει κάνει ακόμα το… μπαμ και να γίνει η κολόνα του κιτρινόμαυρου κέντρου, όμως οι εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του, τον μετατρέπουν σε ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Ομάδες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Γερμανία, έχουν εκφράσει κατά καιρούς το ενδιαφέρον τους για τον «Γαλανό» και δεν αποκλείεται να βρεθεί ομάδα που θα προσφέρει 7ψήφιο ποσό για την αγορά του.

Μιχάλης Μπακάκης

Ένας από τους πιο παλιούς παίκτες του ρόστερ και εκ των αρχηγών της ΑΕΚ έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού με την πορεία και την εξέλιξή του, στοιχεία τα οποία δεν έχουν αφήσει αδιάφορες τις ευρωπαϊκές ομάδες.

Στο Ιταλικό και Γερμανικό πρωτάθλημα, το όνομα του Μπακάκη «παίζει» στις λίστες των συλλόγων ως μία αξιόπιστη επιλογή. Ενδεχομένως λοιπόν να παρουσιαστεί πρόταση την οποία δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί η Ένωση.

Αυτό που όμως βγαίνει ως τελικό συμπέρασμα, είναι πως οι Κιτρινόμαυροι δεν θα έλεγαν όχι σε μία ικανοποιητική πρόταση για κάποιους από τους βασικούς παίκτες της ομάδας.

Μία ενδεχόμενη πώληση ενός βασικού, σημαίνει αυτόματα την κάλυψη του κενού που δημιουργείται, με ποδοσφαιριστή της ίδιας, αν όχι καλύτερης, ποιότητας.

Από την άλλη, δεν απορρίπτεται το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κάποια αποχώρηση, αν οι προτάσεις δεν είναι ικανοποιητικές, καθώς φιλοσοφία των υπεύθυνων του Δικεφάλου είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει ξεπούλημα.

 

Advertisement