24.3
16:20

Καλλιακμάνης: Η επιστημονική γνώση μπορεί να βρει «χώρο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο

AEK1924.gr team
Advertisement

Διαβάστε το μήνυμα του γιατρού της Ένωσης για τη 2η Διημερίδα.

Ο Άλκης Καλλιακμάνης έγραψε στο προφίλ του στο facebook: 

Η 2η Διημερίδα με την υποστήριξη της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Πέρα από την προφανή και πρωτοφανή επιτυχία, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που πρέπει να επισημανθούν:
Δώσαμε βήμα και λόγο σε εξαιρετικούς Έλληνες επιστήμονες με άρτια επιστημονική εξειδίκευση και εκπληκτικές παρουσιάσεις που ενθουσίασαν το κοινό και τους ξένους συναδέλφους τους, καταδεικνύοντας ότι η επιστημονική γνώση δεν υπολείπεται στην Ελλάδα και μπορεί να βρει «χώρο» στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο απέναντι στην επικίνδυνη ημιμάθεια.
Εξαιρετικές παρουσιάσεις υπήρξαν και από ιατρικά επιτελεία μεγάλων clubs και ιατρικών φορέων από την Ευρώπη που ήρθαν στην Ελλάδα προσκεκλημένοι μας. Την εμπειρία και τις όμορφες εντυπώσεις τους τις έχουν ήδη μεταφέρει στις ομάδες και χώρες τους.
Η εμπειρία συνδυάστηκε με την evidence – based γνώση και μεταφέρθηκε με απίστευτη επιτυχία κυρίως στη νέα γενιά που έδειξε με τη μαζική παρουσία ότι «διψάει» για τέτοιες εκδηλώσεις .
Ο Marc Vuillamoz, κορυφαίος παράγοντας της UEFA έφυγε ενθουσιασμένος, δηλώνοντας ότι θα είναι αρωγός τόσο ο ίδιος όσο και η UEFA σε κάθε επόμενη επιστημονική εκδήλωση της ΑΕΚ ΠΑΕ.
Η Αθλιατρική είναι ικανή εξ ορισμού να ενώσει διαφορετικούς ανθρώπους και φιλοσοφίες. Σύνεδροι από 14 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και ιατρικά επιτελεία από 8 διαφορετικές ομάδες ενώθηκαν σε μια άρτια οργανωμένη επιστημονική εκδήλωση.
Ο οργανισμός της ΑΕΚ ανέδειξε τη δυναμική και δυνατότητα να προωθεί, πρωτοστατεί και υποστηρίζει τέτοιες ενέργειες κερδίζοντας πολλαπλά τόσο σε δημοφιλία όσο και σε εμπειρίες …
ΥΓ1 Είμαστε χαρούμενοι που σιγά σιγά τέτοιες επιστημονικές εκδηλώσεις υιοθετούνται και από άλλες ομάδες και φορείς
ΥΓ2 στο κρασί επάνω, λέγονται οι πιο καλές ιστορίες και στεριώνουν οι πιο γερές φιλίες !

Advertisement