16.3
19:09

Αυτοί δεν είναι οι… Μάγκες – Έχασαν το Κύπελλο απ’ τον Ξυνή

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η ΑΕΚ γνώρισε την ντροπιαστική ήττα με 23-13 απ’ τον Ολυμπιακό Ξυνή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, δείχνοντας κατώτερη των προσδοκιών σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά και την διαφορά επιπέδου των δυο ομάδων στον «άσο». Μόνος του έπαιζε ο Τσιλιμπάρης τους Κιτρινόμαυρους, χαρίζοντας ακόμα ένα τίτλο στον Ξυνή.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά για τις δυο ομάδες με πολλά μαρκαρίσματα και με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να κάνει το σκορ 5-3 με τρία κερδισμένα πέναλτι. Η ΑΕΚ απάντησε με τον Ζαμπούνη κάνοντας το 5-4, αλλά η Ένωση με δυο λάθη στην άμυνα της δέχτηκε δυο γκολ, ανεβάζοντας την διαφορά ο Ολυμπιακός στα τρία γκολ με σκορ 7-4.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού έψαχνε την λύση τουλάχιστον αμυντικά, αλλά δεν την έβρισκε με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακό να ανεβάσει την διαφορά στα τέσσερα γκολ με το σκορ στο 10-6. Η Ένωση συνέχισε να αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να κερδίζει χώρους ο Ολυμπιακός, καταφέρνοντας να κρατήσει το +4 υπέρ του και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες με το σκορ στο 12-8.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε καταφέρνοντας να ανεβάσει την διαφορά στα πέντε γκολ, με σκορ 16-11.

Η κακή αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου, αλλά και ο απογοητευτικός Ραντούλοβιτς που εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών, είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η Ένωση να γυρίσει στο ματς και να μπει ξανά στην διεκδίκηση του, καθώς οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν την διαφορά στα έξι γκολ με σκορ 17-11, με χαρακτηριστική εικόνα οι 7 αποκρούσεις του Τσιλιμπάρη και οι 2 του Ραντούλοβιτς μέχρι το 45ο λεπτό του τελικού.

Απ’ εκεί και έπειτα οι Κιτρινόμαυροι πέταξαν λευκή πετσέτα που είναι το λιγότερο απαράδεκτο και ντροπιαστικό για την ιστορία της ομάδας, ο Ολυμπιακός δεν το άφησε να περάσει έτσι και κατάφερε να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ φτάνοντας την διαφορά στο +9 και το σκορ στο 22-13 και λίγο πριν την λήξη του αγώνα ανέβασε την διαφορά στα 10 γκολ δημιουργώντας το 23-13 τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ έχασε τον τίτλο με τον Ολυμπιακό να στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδας, με τους Κιτρινόμαυρους να μην εμφανίζονται ποτέ στον τελικό, με την μεγαλύτερη ευθύνη να βαραίνει τον Νίκο Γραμματικό και την προετοιμασία που έκανε για το συγκεκριμένο ματς.

Η Ένωση εμφανίστηκε σε όλη την διάρκεια του τελικού, εκτός τόπου και χρόνου, αλλά και κατώτερη των προσδοκιών, κάνοντας τον Ολυμπιακό Ξυνή να δείχνει δυο επίπεδα πάνω απ’ την ίδια και να κερδίζει δίκαια το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και οι ίδιοι να μην θυμίζουν σε καμία περίπτωση τους άλλοτε… Μάγκες που ζούσαν για τέτοια παιχνίδια και τα καθάριζαν ακόμα και… απλήρωτοι!

Αξίζει να σημειωθεί, μεταξύ άλλων ότι καθοριστικό ρόλο στον τελικό έπαιξε και η παρουσία των τερματοφυλάκων των δυο ομάδων στο ματς, καθώς το στατιστικό νούμερο των 11-3 αποκρούσεων, αναδεικνύει ξεκάθαρα την διαφορά ποιότητας του Τσιλιμπάρη (9 αποκρούσεις), αλλά ακόμα και του Άρσιτς (2) κάτω απ’ τα Ερυθρόλευκα γκολπόστ, εν’ αντιθέσει των Ραντούλοβιτς-Συγγάρη (3 αποκρούσεις σε ολόκληρο τον τελικό). Μάλιστα ο Σέρβος τερματοφύλακας έχει την μεγαλύτερη ευθυνή, καθώς αγωνίστηκε περισσότερη ώρα απ’ τον Έλληνα γκολκίπερ στα κιτρινόμαυρα τέρματα.

Εκεί όμως οι συγκεκριμένες ευθύνες βαραίνουν τους διοικούντες που γνώριζαν απ’ τους περυσινούς τελικούς πρωταθλήματος, ότι θα έπρεπε να ενισχυθεί στον «άσο» η Ένωση, καθώς ήταν και η βασική αιτία που έχασε το περυσινό πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός (Γ. Ζαραβίνας): Κρητικός, Καραμπουρνιώτης, Τζηράς, Λέμος, Ρέινα, Κανδύλας, Σανίκης,  Τερλέσκι, Μπούμπαλο, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος, Χάλαρης, Τσίλης, Κόντης, Μούγιτς.
ΑΕΚ (Ν. Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης, Νικολαΐδης, Συγγάρη, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος, Γιάκομπσεν, Παπαδιονυσίου, Δομπρής, Μυλωνάς, Νταρσουλάντ, Αργυρού,  Παλεβίτσιους, Βραζάλιτσα.
Advertisement