15.3
10:55

Κολυμπώντας για την… άνοδο

Ζωή Κοντούλη
Advertisement

Η ομάδα πόλο της Ένωσης μετά την άνοδό της στην Β εθνική θέτει ως φετινό στόχο την άνοδο στην Α2 στα πλαίσια μιας αρκετά ανταγωνιστικής χρονιάς.

Το τμήμα υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ ιδρύθηκε την περσινή σεζόν (2017-2018) και αγωνίστηκε στην  Γ΄κατηγορία κατακτώντας το Πρωτάθλημα και πετυχαίνοντας την άνοδο στην Β΄Εθνική.

Η ΑΕΚ πλέον καλείται να πέσει στη μάχη σε ένα Πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονται 19 ομάδες χωρισμένες σε 5 ομίλους. Να σημειωθεί, πως οι 2 πρώτες ομάδες κάθε συνόλου (σύνολο 10) θα αγωνιστούν και στη Β΄Φάση (10-12 Μαϊου) για τις θέσεις 1-10. Οι 4 πρώτες ομάδες ανέρχονται στην Α2 Εθνική.

Η ομάδα του Δάνδολου θα “μονομαχήσει” με τον ΝΟ Αγίου Νικολάου, τον Άρη Νικαίας και τον Ιωνικό Νικαίας στα πλαίσια τουςΑ΄Ομίλου Αθήνας στο κολυμβητήριο της Νίκαιας. Τα κιτρινόμαυρα σκουφάκια θα αντιμετωπίσουν για την 1η αγωνιστική τον Άρη Νικαίας  το Σάββατο 16/03 και ώρα 12.00, ενώ η 2η αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας και ώρα 20:30. Στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής, την Κυριακή 17/03 και ώρα 12.00 ο Άγιος Νικόλαος φιλοξενεί την ΑΕΚ κλείνοντας έτσι τον Α΄ Γύρο του Πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής.

Οι αγώνες του Β΄ Γύρου θα ανακοινωθούν αργότερα με την Ένωση να αντιμετωπίζει τους ίδιους αντιπάλους και οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 2 πρώτες θέσεις θα προκριθούν στη Β΄Φάση.

Ο Κωνσταντίνος Δάνδολος έχει να διαχειριστεί ένα έμπειρο ρόστερ με παίκτες που έχουν παραστάσεις απο το κορυφαίο επίπεδο, ενώ ο Δικέφαλος αποτελεί ένα εκ των φαβορί για την άνοδο στην Α2 Κατηγορία και φυσικά θα παλέψει για να τα καταφέρει και να γράψει ιστορία για την υδατοσφαίριση της ΑΕΚ.

Advertisement