28.2
10:12

Ο στρατιώτης Μπακασέτας!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Έλληνας χαφ αγωνιζόμενος σε μια άγνωστη θέση για τον ίδιο, κέρδισε τον σεβασμό όλων εντός και εκτός ΑΕΚ, αλλά πάνω απ’ όλα του Μανόλο Χιμένεθ, δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι αποτελεί έναν στρατιώτη της Ένωσης.

Μετά τον τραυματισμό του Νίκλας Χουλτ για το αριστερό άκρο της άμυνας και της πολύμηνης απουσίας του Έλντερ Λόπες, η ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ έχουν μόνο την κατ’ ανάγκη επιλογή του Μιχάλη Μπακάκη για να αγωνιστεί εκεί.

Κάτι που σημαίνει, ότι δένει τα χέρια του προπονητή του Δικεφάλου, καθώς ο ίδιος δεν έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ένα καθαρόαιμο αριστερό μπακ στη συγκεκριμένη θέση.

Βέβαια, τα πράγματα δυσκολεύουν απ’ την στιγμή, που ο Έλληνας μπακ επιλέγεται στο 3-5-2 να παίξει στη θέση του ενός απ’ των τριών στόπερ, αφήνοντας αυτόματα… ορφανή την θέση του αριστερού ακραίου μπακ χαφ, με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό να μην έχει άλλη επιλογή για εκεί.

Ο Μανόλο Χιμένεθ στο ματς με τον Ατρόμητο θέλησε να παρατάξει την ομάδα με το 3-5-2, αλλά λόγω έλλειψης αριστερού μπακ, ο Ισπανός τεχνικός σκαρφίστηκε την λύση του Μπακασέτα, που σίγουρα ούτε ο Μανόλο, αλλά ούτε ο Έλληνας χαφ, θα την είχαν σκεφτεί υπό άλλες συνθήκες.

Όμως, η ομάδα χρειάστηκε τον Έλληνα διεθνή στη συγκεκριμένη θέση και ο ίδιος δεν χρειάστηκε να το πολύ σκεφτεί για να συμφωνήσει να παίξει εκεί για το καλό της ομάδας, παρότι ήταν μια άγνωστη θέση για τον ίδιο, που οι πιθανότητες τουλάχιστον έδιναν στο να μην τα πάει αρκετά καλά, γιατί αυτό θα ήταν το φυσιολογικό και απέναντι στον Ατρόμητο.

Ο «Μπάκα» συμφώνησε άκουσε λεπτομερώς τις οδηγίες του προπονητή του και έκανε κατά γράμμα ότι του ζήτησε ο Ισπανός τεχνικός, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση με βάση πάντα τα δεδομένα που υπήρξαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ήταν λογικό μετά το τέλος του αγώνα ο Χιμένεθ να αποθεώσει και να δώσει το «RESPECT» του στον διεθνή χαφ, γιατί όπως είπε και ο ίδιος, «ίσως ένας διεθνής παίκτης σε άλλη ομάδα να έλεγε ότι δεν ξέρει να παίξει αυτή τη θέση, αλλά ο Τάσος ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε. Στο ποδόσφαιρο το καλύτερο είναι η ταπεινότητα».

Ο Έλληνας χαφ το έχει αποδείξει αρκετές φορές και στο παρελθόν ότι επιλέγει πάντα να κάνει το καλό για την ομάδα, σε κίνδυνο της δικής του καριέρας με τις ευθύνες που μπορεί πέσουν πάνω του, αγωνιζόμενος σε μια άγνωστη θέση για τον ίδιο.

Όμως, η ταπεινότητα του και η δουλειά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αποδεικνύουν ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει πολύ καλά, ότι μεγαλύτερη σημασία έχει στην φανέλα το σήμα μπροστά στην καρδιά, απ’ το όνομα πίσω στην πλάτη.

Ο «Μπάκα» αποδεικνύεται όλο και περισσότερο σε έναν ποδοσφαιριστή, στρατιώτη της ΑΕΚ, που όποτε και όπου τον χρειαστεί η ομάδα και ο προπονητής του, θα είναι εκεί και θα προσπαθήσει να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του!

Advertisement