20.2
00:00

Ζούλιο Σέζαρ: «Γι αυτό αγάπησα την ΑΕΚ»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Ζούλιο Σέζαρ μίλησε στο Sport24 για την εμπειρία που έζησε, παρακολουθώντας τον τελικό του διηπειρωτικού, ως οπαδός της ΑΕΚ.

Eπαιξε ποδόσφαιρο σχεδόν σ’ όλες τις άκρες του πλανήτη. Από την Βραζιλία μέχρι και την Ρωσία και από την Πορτογαλία μέχρι και την Τουρκία. Όμως τα τρία χρόνια του στην ΑΕΚ, ήταν τα καλύτερα της επαγγελματικής του ζωής. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα πέτυχε 35 γκολ. Αλλά εκείνο το ένα απέναντι στην Μίλαν, δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ.

Εξάλλου μ’ αυτό έγραψε ιστορία και απ’ αυτό αγαπήθηκε όσοι λίγοι ξένοι. Για τον Ζούλιο Σέζαρ, το κεφάλαιο που άνοιξε μια μέρα του Γενάρη του 2015 με χιόνι στην Αθήνα, δεν ήταν απλώς μια ακόμα σελίδα στην πλούσια επαγγελματική του καριέρα.

Ήταν μια ιδιαίτερη σχέση, που έκανε τον Βραζιλιάνο επιθετικό να φτιάξει στην πατρίδα του μια ποδοσφαιρική ακαδημία για πιτσιρικάδες με το όνομα «ΑΕΚ Ριο». Που έκανε τον Σέζαρ να γίνει για μια βραδιά, την προηγούμενη Κυριακή (17/2), ένας οπαδός της ΑΕΚ στην εξέδρα. Ο Βραζιλιάνος πήρε πρόσκληση από τους ανθρώπους της μπασκετικής Ένωσης, για να δώσει το παρών στον τελικό του Διηπειρωτικού. Και ήταν μια ευκαιρία που δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει. Άλλωστε αν δεν τον χώριζε με την ΑΕΚ ένας… Ατλαντικός και κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα, ο Σέζαρ θα ήταν συνεχώς δίπλα στην ομάδα.

Τώρα που έστω και η μπασκετική ΑΕΚ πήγε στο Ρίο, ο Βραζιλιάνος έδωσε το παρών, απόλαυσε τον τελικό μαζί με τους «τρελούς» οπαδούς της Ένωσης, φώναξε συνθήματα και  περιέγραψε στο Sport24 την εμπειρία του.

«Την ΑΕΚ την αγαπάω. Είναι μια ομάδα που θα έχω για πάντα στην καρδιά μου. Με προσκάλεσαν οι άνθρωποι της μπασκετικής ΑΕΚ να πάω στο παιχνίδι. Και το έκανα γιατί το ήθελα πολύ. Ήταν μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Δεν θα το έχανα. Είδα το παιχνίδι μαζί με τον κόσμο της ΑΕΚ. Ήξερα πως μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ήταν από τους λόγους που αγάπησα αυτή την ομάδα. Και ήταν πολύ όμορφο να το ζεις όλο αυτό, μέσα από την κερκίδα και δίπλα τους».

Ο Ζούλιο Σέζαρ κυριολεκτικά έζησε τον τελικό του Διηπειρωτικού σαν ένας οπαδός της ΑΕΚ. Φόρεσε την φανέλα της ομάδας που πήρε δώρο από τους ανθρώπους της Ένωσης. Ήταν όρθιος σ’ όλο τον τελικό και πολλές φορές ακολουθούσε τα συνθήματα με τον κόσμο.

Και φυσικά δεν σταμάτησε καθόλου να βγάζει φωτογραφίες μαζί με τους οπαδούς της ΑΕΚ, που είχαν ταξιδέψει στο Ρίο. Μάλιστα τους έδωσε την υπόσχεση, πως το επόμενο ραντεβού που θα δώσουν σε κιτρινόμαυρη εξέδρα, θα είναι στην Αθήνα σε ματς της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ

πηγή: sport24
Advertisement