20.2
13:20

Υπερηφάνεια, ευχαριστώ και μια συγγνώμη

Advertisement

Φουσκώνουμε σαν τα παγόνια για τη Βασίλισσα και χρωστάμε ένα ευχαριστώ και μια συγγνώμη σε σένα, Μάκη Αγγελόπουλε. Στον #psyxiatRo η Πένυ Μακρή

Δεν θα κάνω… ιστορική αναδρομή στην πρόσφατη «μαύρη σελίδα» της ομάδας, αν και θα έπρεπε διότι για ορισμένους η «κοντή μνήμη» έχει γίνει τρόπος ζωής, ώστε να υποτιμούν την κάθε επιτυχία της Βασίλισσας του Μάκη Αγγελόπουλου. Σταματάω εδώ για να μην παρεξηγηθούμε…

Αυτή τη στιγμή ζούμε τη μεγαλύτερη επιτυχία της ΑΕΚ στη νεότερη ιστορία της και ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Μια κούπα που ήρθε με τεράστιο μόχθο από τον άνθρωπο που είχε πολλές φορές την επιλογή να τα παρατήσει και μάλιστα με την δυνατότερη δικαιολογία.

Ένας «τρελός» δείχνει εδώ και καιρό το δρόμο

Αυτή της μη στήριξης από την πλειοψηφία του κόσμου, ο οποίος όχι απλά γύρναγε την πλάτη στην ομάδα, αλλά όποτε έβρισκε την ευκαιρία έβγαζε όλο του το κόμπλεξ, σε λάθη και αποτυχίες που δικαιούνταν να κάνει ο «νέος». Αντί, να χειροκροτεί για το πείσμα και την επιμονή που έφερε τον πρώτο τίτλο, τέτοιες μέρες πριν από ένα χρόνο.

Αγνοώντας τα επιτεύγματα που κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο η Βασίλισσα και φυσικά, το επιτυχημένο πλάνο που ακολουθεί κατά γράμμα από εκείνη την «άγια μέρα» που ο «τρελός», εμφανίστηκε και ανέλαβε τη διοίκηση της λαβωμένης ΑΕΚ, η οποία αναζητούσε διακαώς το χέρι εκείνο που θα την τραβούσε από τη λάσπη.

Τον άνθρωπο που την βλέπει, κατά κύριο λόγο, μόνη της, σε ένα «κρύο» ΟΑΚΑ, να προσπαθεί σε κάθε ματς. Ή μάλλον όχι μόνη της, μαζί με τους λίγους και πιστούς της, που την ακολουθούσαν από εκείνα τα στενάχωρα απογεύματα στη Ζωφριά, μέχρι το Ρίο της Βραζιλίας, αλλά και εκείνους, που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν, όμως η ψυχή τους ήταν εκεί.

Εκείνους που με την αγνή αγάπη τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους. Την αγνή αγάπη που έχει και ο ίδιος ο Μάκης Αγγελόπουλος, που δεν σκέφτηκε στιγμή να τα παρατήσει. Με αυτή την αγάπη και το σεβασμό που επιδεικνύει με την παρουσία του, με πράξεις και όχι με λόγια.

«Χτίζοντας» μια ομάδα – οικογένεια, η οποία αγωνίζεται πρώτα για να τιμήσει το έμβλημα της και ύστερα για όλα τα υπόλοιπα. Που σέβεται την προσπάθεια εκείνου και τόσο στις αποτυχίες, όσο και τις επιτυχίες δεν χάνει τον κοινό στόχο. Η ΑΕΚ να γίνει παντού πρώτη.

Είναι Παγκόσμιο, είτε σας αρέσει, είτε όχι

Σε όσους υποτιμούν την τεράστια επιτυχία της Βασίλισσας απλά γυρνάμε την πλάτη. Το κακό δεν είναι ότι χλευάζουν οι «απέναντι», αυτό είναι αναμενόμενο και αποδεκτό ως ένα σημείο.

Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρητικά είναι «εντός» της και ψυρίζουν τη μαϊμού για να μιλήσουν για ένα Κυπελλάκι χωρίς ουσία, όπως φυσικά λένε και για το «έπος του ‘68», προκαλώντας μόνο γέλιο.

Άνθρωποι που γράφουν και λένε πράγματα και δεν τους έχουμε δει ούτε έξω από το ΟΑΚΑ… Καλά, για τα «αλώνια» δεν το συζητάμε, δεν ήξεραν καν τα βασικά για τη ζωή της ΑΕΚ, τότε.

Συγγνώμη για την έκφραση αλλά σας γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας . Βασίλισσα όλης της γης είτε σας αρέσει είτε όχι! Τρελάναμε το Ρίο, όπως τρελάναμε την Κρήτη και όλη την Ευρώπη, φέρνοντας το Final 4 του BCL στην Αθήνα. Και τα καλύτερα θα έρθουν… Σας το υποσχόμαστε!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια τεράστια συγγνώμη

Για να επιστρέψουμε στα δικά μας. Μάκη Αγγελόπουλο αν δεν είχαμε κι εσένα ποιος ξέρει ποια θα ήταν η τύχη της ομάδας.

Σε ευχαριστώ λοιπόν, προσωπικά, (και με τη σιγουριά ότι θα χαρακτηριστώ «τσιράκι» και τα γνωστά από κάποιους… σας αγνοώ) που βρέθηκες στο δρόμο μας. Που έχεις την ίδια αγάπη με μένα για τη Βασίλισσα και όλων εκείνων που δεν την έχουν αφήσει ποτέ μόνη της. Που δεν το έβαλες στα πόδια, όταν κανείς δεν θα μπορούσε να σε κατηγορήσει για τίποτα.

Που προσπαθείς να βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα τη Βασίλισσα και που δεν αναζητάς την δημοσιότητα αλλά δουλεύεις  πίσω από αυτή για το καλό της και μόνο.

Και σου ζητώ συγγνώμη. Συγγνώμη για όλους εκείνους που υποτίμησαν την προσπάθεια σου. Που δεν σηκώθηκαν από τον καναπέ τους ένα απόγευμα να έρθουν να χειροκροτήσουν την προσπάθεια τη δική σου, του Λούκα Μπάνκι και των πλέον πρωταθλητών κόσμου.

Γιατί «έλα μωρέ ποιο μπάσκετ τώρα;», αλλά απαιτούσαν χαμηλότερες τιμές, στο Final 4 του BCL και κριτίκαραν σε κάθε δύσκολη στιγμή, όχι για την βελτίωση της ομάδας, αλλά για να δικαιολογήσουν την απουσία τους.

Συγγνώμη εκ μέρους όλων αυτών και σου υπόσχομαι ότι προσωπικά, η προσπάθεια μου για αφύπνιση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι μέχρι σήμερα. Γιατί το αξίζεις και γιατί όσοι έχουν ζήσει εποχές Β’ Εθνικής ξέρουν…

Μάγκες είστε μέρος της ιστορίας

Η μεγαλύτερη επιτυχία ξεκινά και καταλήγει σε εσάς! Ένα σύνολο με έναν ακόμα «τρελό», τον Λούκα Μπάνκι, με Έλληνες που γνωρίζουν σε ποια ομάδα αγωνίζονται και τι ιστορία κουβαλάνε στη φανέλα τους και ξένους σαν… Έλληνες. Που συνειδητοποίησαν από την πρώτη στιγμή το βάρος που είχαν και έχουν να σηκώσουν.

Έργο του Ιταλού, των «παλιών» και του κλίματος που επικρατεί στην «οικογένεια» ΑΕΚ αι φέρνει αυτά τα αποτελέσματα σε Παγκόσμιο επίπεδο πλέον.

Έργο των αφανών ηρώων, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που «τρέχουν» για τη Βασίλισσα και δεν θα ακούσουν ποτέ το «μπράβο» που τους αναλογεί. Μπράβο λοιπόν, μας κάνατε περήφανους. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου!

Βασίλισσα όλη της γης και συνεχίζουμε!

ΥΓ Original London Club, μια Άλλη Εντελώς Κατάσταση, για τα  παιδιά της ξενιτιάς που δεν υπολογίζουν τίποτα προκειμένου να βρεθούν δίπλα της σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα τμήματα. Respect και στους υπόλοιπους τρελούς!

ΥΓ1 Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα ονόματα σας…

ΥΓ2 Στο κλειστό δεν θα πρέπει να πέφτει καρφίτσα από εδώ και πέρα. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην 2η θέση της Basket League (4η στην ισοβαθμία με Περιστέρι και Προμηθέα), μετά την αφαίρεση βαθμών στον ΟΣΦΠ και μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα, ενώ είναι πανέτοιμη και για το back to back στο BCL, έχοντας μπροστά τα κρίσιμα ματς με τον ΠΑΟΚ.

Advertisement