19.2
21:32

Στο ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός για την αφαίρεση βαθμών

AEK1924.gr team
Advertisement

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχωράει την διαδικασία προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ, ώστε να προσβάλει την απόφαση του αθλητικού δικαστή για το -6 που της επιβλήθηκε για την αποχώρησή της ομάδας της από τον ημιτελικό Κυπέλλου.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών από την Basket League της τρέχουσας σεζόν για την αποχώρηση της ομάδας της από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, αλλά τον τελευταίο λόγο θα τον έχει το ΑΣΕΑΔ. Οι ερυθρόλευκοι προχωρούν την διαδικασία προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ, καθώς θεωρούν πως δεν τηρήθηκε η νομιμότητα.

Οι ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν με βάση το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ και όχι της ΕΟΚ, όπως είχαν ζητήσει και ως προς το σημείο της αφαίρεσης βαθμών τούς επιβλήθηκε η μέγιστη δυνατή ποινή.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός  όπως αναμενόταν, δεν θα αφήσει… αναπάντητη την απόφαση του αθλητικού δικαστή και θα ψάξει το δίκιο της στο ΑΣΕΑΔ. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει σχέση με τις… κινήσεις που οι ερυθρόλευκοι ξεκαθάρισαν πως θα κάνουν σε περίπτωση που Έλληνες διαιτητές σφυρίξουν στις αναμετρήσεις τους με τον Παναθηναϊκό ή αν οι Αναστόπουλος, Παναγιώτου και Μάνος διαιτητεύσουν αγώνες της ομάδας τους.

Ο λόγος της προσφυγής έχει σχέση μόνο με την τήρηση της νομιμότητας και των κανονισμών,  κάτι που στον Πειραιά πιστεύουν πως δεν ίσχυσε για την πρωτοβάθμια απόφαση του αθλητικού δικαστή και για αυτό προχωρούν την υπόθεση στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών.

Πηγή: sport24.gr

Advertisement