19.2
09:52

Κάτι δεν πάει καλά… αρχηγέ!

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο Πέτρος Μάνταλος δεν έχει φανεί μέχρι στιγμής όσο θα έπρεπε, σε μία δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ και αυτό αποτυπώνεται με την έλλειψη μιας ηγετικής φυσιογνωμίας μέσα στο γήπεδο που θα «κουβαλήσει» την ομάδα.

Κάθε ομάδα, μέσα σε άλλα, εμπνέεται από τον αρχηγό της. Είναι εκείνος που δίνει το έξτρα κίνητρο, αυτό το «κάτι» παραπάνω που (ίσως) να μην μπορεί να δώσει ο προπονητής κατά την διάρκεια ενός αγώνα.

Αυτό περιμένει η ΑΕΚ από τον Πέτρο Μάνταλο, την «ψυχή» και το θάρρος ενός αρχηγού που βρίσκεται στο… τιμόνι της σχεδόν 6 χρόνια. Από θέμα χαρακτήρα και ηθικής, δεν έχει να πει κανείς κάτι για τον «Πετράν». Τί γίνεται όμως σε αγωνιστικό-ψυχολογικό επίπεδο;

Μία χρονιά που δεν έχει πάει καθ’ όλου όπως στόχευαν οι κιτρινόμαυροι να εξελιχθεί, ο αρχηγός δείχνει να κινείται στην μετριότητα, ειδικά στα κρίσιμα ματς της σεζόν. Ο Μάνταλος απουσίαζε από τα υψηλά στάνταρ που έπρεπε να εμφανίσει ως αρχηγός της Πρωταθλήτριας, επηρεάζοντας και την απόδοση της ομάδας.

Δεν μπόρεσε να βγει μπροστά, όταν όλοι βρίσκονταν σε αγωνιστικό και ψυχολογικό black-out και να «πάρει» την ομάδα στις… πλάτες του, όπως είχε πραγματοποιήσει σε ορισμένες αναμετρήσεις προηγούμενων ετών.

Αυτές τις απαιτήσεις, τις έχει δημιουργήσει ο ίδιος για τον εαυτό του, με βάση παλαιότερες εμφανίσεις του που όταν χρησιμοποιήθηκε σωστά, βοήθησε με τις πάσες, τις ντρίπλες και γενικότερα την απόδοση που είχε στο ματς.

Η ΑΕΚ, αυτή την δύσκολη σεζόν που συνεχίζει να διανύει, χρειάζεται τον αρχηγό της. Εκείνον που θα εμπνεύσει τους παίκτες και θα φέρει τον… ψυχισμό όταν το ματς δεν εξελίσσεται ιδανικά.

Advertisement