19.2
18:50

Απίστευτο ηλεκτρικό όχημα που οδηγείται και χωρίς δίπλωμα

AEK1924.gr team
Advertisement

Συμπληρώνοντας 100 χρόνια ύπαρξης, η Citroen ετοιμάζεται να εντυπωσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αρχές Μαρτίου.

Το όραμα της Citroen απέναντι στην πρόκληση της ενεργειακής μετάβασης προς την ηλετροκίνηση, αναφορικά με τα οχήματα πόλης, είναι «Εμπνευσμένο από εσάς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γαλλική μάρκα, η οποία αποκάλυψε το Ami One Concept, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αρχές Μαρτίου.

Το πρωτότυπο μοντέλο απεικονίζει το όραμα της Citroen για ελευθερία στην πόλη που εκφράζεται από το σχέδιο #LibertyElectriCityMobility:

Ελευθερία χρήσης για όλους: Η Citroen σχεδίασε το Ami One Concept ως εναλλακτική λύση στα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, τραμ, μετρό) και στα άλλα ατομικά, δίκυκλα μεταφορικά μέσα, όπως ποδήλατα και σκούτερ. Το συμπαγές διθέσιο όχημα (2,5 μ. μήκος, 1,5 μ. πλάτος, 1.5 μ. ύψος), είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και ελαφρύ (425 κιλά).

Μάλιστα, μπορεί να οδηγεί και χωρίς δίπλωμα από άτομα ηλικίας 16 ετών, στις χώρες που επιτρέπεται βάσει νομοθεσίας. Το αμάξωμα είναι ανθεκτικό και η καμπίνα κλειστή που προστατεύει τους επιβάτες. Το Ami One Concept συνοδεύεται από ένα καινοτόμο παγκόσμιο ψηφιακό οικοσύστημα που ενισχύει μια σύγχρονη, χαρούμενη και ευρέως προσβάσιμη εμπειρία κινητικότητας.

Το οικοσύστημα επανεξετάζει το ταξίδι του χρήστη του οχήματος και τους προσφέρει «κατ’ απαίτηση» χρήση που κυμαίνεται από 5 λεπτά έως 5 χρόνια και καλύπτει την κοινοχρησία (carsharing μέσω Free2Move ), τη μίσθωση (στο site Rent & Smile της Citroen) ή ακόμα και την αγορά.

Περιλαμβάνει μια ειδική εφαρμογή για κινητά που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητιστές για τη διαχείριση της σχέσης τους με το όχημα, παρέχοντας πρόσβαση σε μια πύλη υπηρεσιών που απλοποιεί κάθε ταξίδι. Μαθαίνουν τους πλησιέστερους σταθμούς φόρτισης, ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία του οδηγού με το όχημα, με εφαρμογή που λειτουργεί ως προσωπικός βοηθός.

Το Ami One Concept έχει ελευθερία κινήσεων και βέβαια πρόσβαση στο κέντρο της πόλης καθώς είναι 100% ηλεκτρικό (δεν εκπέμπει ρύπους). Έχει αυτονομία 100 χλμ., μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 2 ώρες και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα.

Είναι αθόρυβο έξω και μέσα, ενώ σύμφωνα με τη νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύει για τα ηλεκτρικά από 1η Ιανουαρίου 2019, για λόγους ασφαλείας, εκπέμπει ήχο προειδοποίησης για τους πεζούς, ώστε να αντιλαμβάνονται ότι πλησιάζει ηλεκτρικό όχημα.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι οι ασύμμετρα ανοιγόμενες πόρτες, ο πίνακας οργάνων με οθόνη 5 ιντσών, οι ασύμμετρες θέσεις οδηγού (κινείται σε ράγες) και συνοδηγού (σταθερό) και οι έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι, ενώ υπάρχει πληθώρα αξεσουάρ εξατομίκευσης (ανεμιστήρας, φορητό ηχείο 5W Bluetooth, καλώδιο φόρτισης συμβατό με iOS και Android, ζωτικής σημασίας για να παραμείνει συνδεδεμένο, θήκη smartphone σιλικόνης κ.ά.)…

Πηγή: driveandtravel.gr

Advertisement