16.2
16:26

Το άλμα της SEAT προς το αστικό micromobility

AEK1924.gr team
Advertisement

Πιο μπροστά από την εποχή της θέλει να βρεθεί η SEAT, η οποία προετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο Mobile World Congress, το παγκόσμιο event-ορόσημο της κινητής τηλεφωνίας και της συνδεσιμότητας, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του concept car που κατασκευάστηκε ως πλατφόρμα κινητικότητας, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Η SEAT έχει ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα στο τομέα αυτό με το λανσάρισμα του eXS KickScooter powered by Segway στα τέλη του προηγούμενου έτους, το οποίο θα κατέχει εξέχουσα θέση και στο περίπτερο της SEAT στο WMC.

5G CONNECTED CAR

Στo πλαίσιo του 5G Barcelona project, το οποίο έχει ως στόχο να προωθήσει τη Βαρκελώνη ως την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με τεχνολογία 5G, η SEAT και η Telefónica πρόκειται να ξεκινήσουν δοκιμαστική δοκιμή του ‘5G Connected Car’. Αυτή η πρωτοβουλία καθιστά δυνατή την επικοινωνία μεταξύ του αυτοκινήτου, του περιβάλλοντα χώρου και των άλλων αυτοκινήτων ως ένα πρώτο βήμα προς τη συνεργατική, αυτόνομη οδήγηση.

ΧΜΟΒΑ KAI MΕΤROPOLIS: LAB

Στo MWC θα συμμετάσχουν και άλλες δύο ανεξάρτητες εταιρείες του SEAT Group που εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη έξυπνων λύσεων για τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας: η ΧΜΟΒΑ και η Metropolis: Lab

Στο περίπτερο της SEAT θα δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει το Bus on Demand project, το οποίο επιδιώκει να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των δημόσιων συγκοινωνιών με μία υπηρεσία προσαρμοσμένη στις ανάγκες των χρηστών καθώς και το ride-sharing project με το οποίο μπορείς να μοιραστείς το όχημά σου -ή το όχημα κάποιου άλλου- για να μεταβείς στον προορισμό σου. Και τα δύο projects θα προχωρήσουν στο δεύτερο μισό του 2019 και θα είναι διαθέσιμα στην πόλη της Βαρκελώνης.

4YFN

Η SEAT συμμετέχει ξανά στο 4 Years From Now (4YFN), στη διεθνή τεχνολογική εκδήλωση για επιχειρηματίες και start-ups, προκειμένου να «συνδεθεί» με τα πιο καινοτόμα ταλέντα του συνεδρίου. Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η SEAT θα διοργανώσει διάφορες δραστηριότητες για τη διάδοση των σημερινών projects και προκλήσεων, προκειμένου να προσελκύσει τα ταλέντα που χρειάζεται για να τα αντιμετωπίσει.

Το πρόγραμμα Start4big, η πρώτη δια τμηματική, ανοιχτή ψηφιακή πρωτοβουλία που προωθείται από την Aigües de Barcelona, ​​την Caixabank, τη Naturgy, τη SEAT και την Telefónica, αναζητά εδραιωμένες διεθνείς start-ups για την ανάπτυξη πιλοτικών προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση της εμπειρίας των πελατών. Εκπρόσωποι της Start4big θα μοιραστούν με τους επισκέπτες επιχειρηματίες τις προκλήσεις που αναδύθηκαν από την πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή τους σε μελλοντικές προτάσεις καινοτομίας…

Πηγή: driveandtravel.gr

Advertisement