14.2
09:48

Μανόλο μέρος 3: Πρώτα ουσία – Μετά θέαμα

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο Πρωταθλητής Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε για τρίτη φορά στον κιτρινόμαυρο πάγκο και δυστυχώς δεν αποτελεί τον «μάγο» που θα μεταμορφώσει την ΑΕΚ σε αυτή την κυνική αλλά και ελκυστική ομάδα που κατέκτησε την κορυφή

Αποχώρησε από την Ένωση και την άφησε στην πρώτη θέση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με το οικογενειακό κλίμα να είναι το κύριο συστατικό της και τον χαρακτήρα ομάδας «refuse-to-lose».

Ο Ισπανός τεχνικός επιστρέφοντας είδε μία άλλη ΑΕΚ, που παρά την φιλότιμη προσπάθεια να μετατραπεί σε μία ομάδα επιθετική, με γρήγορους αυτοματισμούς και κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, είχε χάσει την… ουσία.

Αυτό που πρωτίστως «καίει» τον Χιμένεθ είναι να επαναφέρει τους παίκτες ατομικά, στο επίπεδο (ψυχολογικό και αγωνιστικό) που τους είχε… αφήσει φεύγοντας για την πατρίδα του. Να αρχίσει η Ένωση να αποκτά τα στοιχεία που της είχε «περάσει» στην 1η του καλοκαιρινή προετοιμασία με την ομάδα, το καλοκαίρι του 2017.

Δεν αποτελεί, δηλαδή τον «μάγο» που θα φέρει πίσω την Πρωταθλήτρια ΑΕΚ που αρνείται να χάσει. Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ο… δικός της «τρελός» που θα πάει στο Φάληρο και δεν θα ψάξει τρόπους να μην χάσει, αλλά να κερδίσει. Με τα επιθυμητά αποτελέσματα και την σωστή διαχείριση θα αρχίσει πάλι Πρωταθλήτρια να θυμίζει.

Καθόλου εύκολη αποστολή για τον Ισπανό, που έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση του αγώνα από εκείνη του Μαρίνο Ουζουνίδη. Με τον Μανόλο μπορεί να μην δούμε τα 4 και 5 γκολ, όμως θα δούμε ένα σύνολο κιτρινόμαυρων «Απάτσι», έτοιμοι να μασήσουν και τα… σίδερα του «Γ. Καραϊσκάκη» για να πάρουν την νίκη.

Η κυνική και ελκυστικά παθιασμένη ΑΕΚ θα έρθει με τον καιρό, γιατί και ο Πρωταθλητής θέλει τον χρόνο του για να φτάσει την ομάδα εκεί που την άφησε. Αυτό που προέχει είναι η ουσία των αποτελεσμάτων και η επαναφορά των… μπαρουτοκαπνισμένων παικτών του Μανόλο. Αρχής γενομένης της ερχόμενης Κυριακής….

Advertisement