11.2
10:05

Δεν είναι ελκυστική αλλά… αποτελεσματική!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι μόνο λίγες μέρες –και πάλι- στην ΑΕΚ, αλλά κατάφερε να περάσει και πάλι το σκεπτικό του και να αλλάξει, την ψυχολογία των παικτών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κυνηγώντας τη νίκη

Είναι απόλυτα κατανοητό πως ο Ισπανός τεχνικός δεν θα μπορούσε μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ απ’ την μια στιγμή στην άλλη και να δείξει κάτι διαφορετικό απ’ τον προηγούμενο προπονητή.

Όμως, ο Μανόλο γνωρίζοντας πως δεν έχει χρονικά περιθώρια με βάση τους στόχους της, προσπάθησε να δώσει κάποια στοιχεία και σκέψεις του, όσον αφορά το παιχνίδι της ομάδας, θέλοντας η ομάδα να κυνηγάει το αποτέλεσμα και όχι το σκορ.

Η ΑΕΚ πλέον δείχνει πως κυνηγάει να πάρει αυτό που θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που δεν είναι άλλο απ’ τη νίκη, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί περισσότερος χρόνος δουλειάς του Μανόλο Χιμένεθ με τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να δώσουν κάποια ακόμα στοιχεία που θέλει να δει ο ίδιος απ’ αυτούς.

Και στο χθεσινό ματς με τον ΟΦΗ, η Ένωση πήρε τη νίκη με μια μέτρια εμφάνιση, αλλά χωρίς να απειληθεί σε καμία περίπτωση απ’ τους Κρητικούς, αφήνοντας τους μακριά απ’ την εστία του Βασίλη Μπάρκα.

Η ΑΕΚ παρά την ατυχία με τον Χουλτ, κατάφερε να διαχειριστεί πολύ καλά το παιχνίδι με τους Κρητικούς, τόσο αμυντικά, αλλά και τόσο επιθετικά παρότι δεν σημείωσαν άλλο γκολ πέραν αυτό της νίκης, κάνοντας μια εμφάνιση μη ελκυστική αλλά πάνω απ’ όλα αποτελεσματική.

Είναι σίγουρο ότι χρόνο με το χρόνο οι Κιτρινόμαυροι θα έχουν καλύτερη εικόνα στα ματς, καθώς μέσα απ’ την δουλειά τους θα δώσουν κάτι διαφορετικό στη συνέχεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας, αλλά για την ώρα συμβιβάζονται με το νικητήριο αποτέλεσμα.

Μεταξύ άλλων φάνηκε και χθες, πως έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος και στην κακή ψυχολογία των παικτών που ήταν μέχρι πρότινος και πλέον φαίνεται πως το κλίμα αλλάζει προς το καλύτερο με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό, να είναι δίπλα τους και να τους φτιάχνει ψυχολογικά πριν και κατά την διάρκεια ενός αγώνα, όπως έγινε και χθες με τον ΟΦΗ, αλλά και τις προάλλες με τον Ατρόμητο.

Advertisement