09.2
21:13

ΑΕΚΑΡΑ «πάτησε» τον ΠΑΟΚ με επική ανατροπή!

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Επική ανατροπή από τις Κοριτσάρες της Ένωσης που κατάφεραν να κερδίσουν με μεγάλη ανατροπή (3-2 στα σετ) τον ΠΑΟΚ και να «πατήσουν» κορυφή. Κορυφαίες Τοτσίδου-Γιοβάνη-Καββαδία. Συγκλονιστικός ο κόσμος!

Ο τρόπος που κέρδισε η ΑΕΚ όμως (στο ται-μπρεικ) δεν της έδωσε τους τρεις βαθμούς που θα την ανέβαζαν στην κορυφή της βαθμολογίας της Pre League. Οι κιτρινόμαυρες πήραν 2 πολύτιμους βαθμούς όμως για την συνέχεια και έδειξαν πως μπορούν να πετύχουν την απευθείας άνοδο, μέσω της κορυφής.

Σημαντική όμως νίκη και από θέμα ψυχολογίας, διότι τόσο ο τρόπος που αυτή ήρθε (με επική ανατροπή), όσο και το γεγονός ότι ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του ήττα για φέτος, δίνει βαθιά «ένεση» ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης!

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Οι κιτρινόματρες κατάφεραν και μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και να κοιτάξουν στα μάτια τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο σετ οι πόντοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον, κάτι που αποδείκνυε τον χαρακτηρισμό του ματς ως ντέρμπι-κορυφής. Στο τέλος όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που κέρδισε το σετ και έκανε το 1-0, με επιμέρους σκορ 25-20.

Το δεύτερο σετ ήταν δραματικό για την Ένωση, καθώς οι αντίπαλες παίκτριες έδειξαν (προσωρινά) ανίκητες και το κέρδισαν κατά κράτος, κάνοντας το 1-1 στα σετ, με 9-25 επιμέρους σκορ. Οι κιτρινόμαυρες όμως δεν έχασαν ψυχολογία, κάτι στο οποίο βοήθησε και ο Μανώλης Αποστολογιωργάκης.

Στο τρίτο σετ η ΑΕΚ επανήλθε δυναμικά και έδειξε να αφήνει πίσω το 2ο κακό σετ. Ο ΠΑΟΚ, όμως  έδειξε να πατάει καλύτερα και πήρε μια ισχνή διαφορά (13-15), την οποία δεν μπορούσε η ΑΕΚ να ροκανίσει (16-18). Οι «κιτρινόμαυρες» δεν τα παράτησαν και προσπάθησαν να φτάσουν το σκορ, ωστόσο δεν πήραν κρίσιμους πόντους και έμειναν πίσω με 2-1 στα σετ και επιμέρους 22-25.

Οι Κοριτσάρες δεν πτοήθηκαν και με τον κόσμο να δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα κατάφεραν να φανούν βελτιωμένες στο τέταρτο μέρος. Κάποια προβλήματα σε άμυνα και επίθεση από την ΑΕΚ άφησαν να περάσουν μπροστά οι φιλοξενούμενες (8-12). Η ΑΕΚ και πάλι επέστρεψε και προηγήθηκε με 4 πόντους (18-14). Έτσι, η Ένωση έφτασε στο 2-2 στα σετ (25-22) και το ματς οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.

Ένα μεγάλο ντέρμπι εξελίχθηκε στο έξτρα σετ με την ΑΕΚ να μην τα παρατάει και να ισοφαρίζει σε κρίσιμο σημείο (13-13). Με οδηγό την ψυχή και τον πάθος, η Ένωση πέρασε μπροστά (14-13) και στο τέλος «πάτησε» οριστικά τον ΠΑΟΚ και έφτασε σε μεγάλη ανατροπή (3-2 στα σετ) και επιμέρους 15-13.

Advertisement