07.2
14:00

Και τώρα Μανόλο σήκωσε μανίκια…

Βαγγέλης Κατσαΐτης
Advertisement

Ο πρωταθληματικός προπονητής Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε όχι για δεύτερη φορά προκειμένου να διορθώσει τα πράγματα, όπως ορθός γράφεται, αλλά για να ολοκληρώσει το έργο του! Απλά θα χρειαστεί πρώτα να το… φέρει εκεί που το άφησε και γι’ αυτό θέλει λίγο δουλειά. Γράφει ο psyxiatRos Βαγγέλης Κατσαΐτης

Το πέρασμα του Μαρίνου Ουζουνίδη από την ΑΕΚ δυστυχώς, περισσότερο κατέστρεψε παρά δημιούργησε. Στις 256 μέρες του, ο πρώην τεχνικός του δικεφάλου προσπάθησε να παρουσιάσει το δικό του πλάνο και σχέδιο στον αγωνιστικό χώρο αλλά…

Έχασε δύο βασικά συστατικά της πετυχημένης συνταγής

Η σκέψη προφανώς και ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά ο τρόπος δεν ήταν ο ενδεδειγμένος για μια τέτοια μεταμόρφωση στην πρωταθλήτρια ομάδα. Δυστυχώς, πάνω στην προσπάθεια του να δείξει την διαφορετική και πιο επιθετική ΑΕΚ, διέγραψε (ενδεχομένως άθελα του) δύο σημαντικά στοιχεία που είχε «μπολιάσει» ο προκάτοχος το και πλέον αντικαταστάτης του.

Ποια ήταν αυτά; Η δίψα για νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό των… καθυστερήσεων και το οικογενειακό κλίμα που μέσα από αυτό η πρωταθλήτρια ξεπερνούσε τις μεγάλες φουρτούνες και στο τέλος έβγαινε νικήτρια.

Ειδικά το δεύτερο (αποτελεί βασικό κομμάτι του DNA της ΑΕΚ) ήταν το σημαντικότερο, διότι ουσιαστικά μηδένισε το προσωπικό φιλότιμο του κάθε ποδοσφαιριστή. Από κάποια στιγμή και μετά, αρκετοί παίκτες του Μαρίνου, δεν έπαιζαν για την ομάδα, δεν έπαιζαν  για την οικογένεια, αλλά για το δικό τους… τομάρι.

Ο Μανόλο ήρθε και έφερε… όλα τα συστατικά

Πλέον, ο Μαρίνος ανήκει σο παρελθόν, μαζί με ότι πέτυχε ή απέτυχε στην ΑΕΚ και με τον ελάχιστο χρόνο που απομένει για να τελειώσει η σεζόν, δεν μπορούν στα Σπάτα να σταθούν πάνω από την… καρδάρα.

Στόχος είναι το τώρα, στόχος είναι να σωθεί κάτι από αυτή την χρονιά και ο κατάλληλος άνθρωπος για να το πετύχει, ευτυχώς για την ΑΕΚ, είναι εδώ! Ο Χιμένεθ πήρε ξανά στα χέρια του την δική του ομάδα και απομένει να βάλει όλα τα… υλικά και με την δική του ξεχωριστή φλόγα, να εμφανίσει στον αγωνιστικό χώρο την πρωταθλήτρια ΑΕΚ!

Οι «αποστολές» του στον «κιτρινόμαυρο πλανήτη», στέφθηκαν όλες με απόλυτη επιτυχία (δεδομένων των συνθηκών), αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, πάντα έπρεπε να επιστρέψει στον τόπο του, πάντα έπρεπε να διακόψει την συνεργασία του. Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται πως θα είναι και η… φαρμακερή για τους αντιπάλους και ο Μανόλο θα μείνει όσο πρέπει για να οδηγήσει την ΑΕΚ σε ακόμα περισσότερες επιτυχίες και να μπει στο σπίτι μας γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος προπονητής που πάτησε με την κιτρινόμαυρη φόρμα και τον δικέφαλο στο στήθος τα ιερά χώματα της «Αγιάς Σοφιάς». Το αξίζει άλλωστε!

ΥΓ1: Σίγουρα με μια λέξη θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε για τον τρόπο που ήρθε, δούλεψε και έφυγε από την Ένωση ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Κύριος!

ΥΓ2: Μανόλο καλωσόρισες στην οικογένεια σου, καλωσόρισες στο σπίτι σου!

Advertisement