27.1
22:35

Ιστορικό μετάλλιο που αφιερώθηκε στην οικογένεια Φύτρου

AEK1924.gr team
Advertisement

Μετάλλιο για την ΑΕΚ στο Πανελλήνιο ποδηλασίας έπειτα από 38 χρόνια η ΑΕΚ με τον Καστραντά στο cyclo cross.

Μεγάλη μέρα για την ομάδα ποδηλασίας της ΑΕΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Cyclo-Cross, που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με το Σωματείο Π.Δ.Σ. Οδυσσέας Πετρούπολης. Η Ένωση έγραψε ιστορία, καθώς ο Καστραντάς τερμάτισε δεύτερος και έτσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση (νέο μεταγραφικό απόκτημα) και ανέβηκε στο βάθρο μετά από 38 χρονιά από την εποχή του Μπάρλου.

Βέβαια, η μοναδική διάκριση άνδρα για την Ένωση ήταν το 2016 με τον Μαυρικάκη Μιχάλη, ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ατομικής Χρονομέτρησης Ανδρών (Πρωτάθλημα που διοργάνωσε η ΕΠΟΣΚ). Το σημερινό όμως ήταν το πρώτο μετάλλιο από το 1981 σε αγώνες που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Η πιο σπουδαία όμως κίνηση που έκανε η ΑΕΚ ήταν να αφιερώσει αυτή την τεράστια επιτυχία στη μνήμη των Εβίτα, Ανδρέα και Γρηγόρη Φύτρου, που ήταν αθλητές του τμήματος και έχασαν άδικα τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον περασμένο Ιούλιο. Έτσι, η διοίκηση της ΑΕΚ, ο έφορος του τμήματος, οι προπονητές και σύσσωμο το τμήμα αφιέρωσε στη μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών τη διάκριση και έδειξαν πως δεν τους ξεχνούν!

 

Advertisement