10.1
12:39

«Δεν διαπιστώθηκαν σημαντικά προβλήματα ή παραλείψεις στην ασφάλεια του εργοταξίου»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Ειδικός Γραμματές του ΣΕΠΕ, Παναγιώτης Κορφιάτης, αναφέρθηκε στα πρώτα συμπεράσματα που βγήκαν από τους χθεσινούς (9/1) ελέγχους στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά το τραγικό δυστύχημα, ενώ μίλησε και για τους τρεις προηγούμενες ελέγχουν που έχουν πραγματοποιηθεί, όπου και εκεί δεν υπήρξε κάποιο παράπτωμα.

«Δόθηκε διακοπή εργασιών, επειδή πρόκειται για θανατηφόρο ατύχημα και σαφώς χρειάζονται και περαιτέρω έλεγχοι. Στους πρώτους ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν σημαντικά προβλήματα ή παραλείψεις όσον αφορά την ασφάλεια του οικοδομικού έργου. Δεν έχει βρεθεί για παράδειγμα κάποιο σπάσιμο στην κουπαστή, κάτι που να υποχώρησε. Αυτή είναι μια πρώτη εικόνα όμως, τον έλεγχο έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν πολύ έμπειροι επιθεωρητές.

Από τότε που ξεκίνησε το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, έχουν διενεργηθεί τρεις έλεγχοι, ο τελευταίος μαζί με το συνδικάτο τον οικοδόμων τον Νοέμβριο και δεν είχε βρεθεί κάτι προβληματικό. Προγραμματίζαμε και νέο έλεγχο αυτές τις μέρες, αφού σε έργα τέτοιας έκτασης, πρέπει να είναι όσο το δυνατό συχνότεροι», τόνισε με δηλώσεις του στην «Εφ Συν».

Advertisement