08.1
08:58

Θα γίνει αυτό που έπρεπε απ’ την αρχή!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Όπως όλα δείχνουν ο Τάσος Μπακασέτας θα συνεχίσει να φοράει τα κιτρινόμαυρα και τα επόμενα χρόνια ανανεώνοντας το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ, καταφέρνοντας οι δυο πλευρές να βγαίνουν κερδισμένες.

Είχε σηκωθεί πολύ σκόνη γύρω απ’ την υπόθεση των τριών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και για την ανανέωση τους με την ομάδα, που στο τέλος η Ένωση τους έθεσε εκτός πλάνων λόγω μη συμφωνίας, θέλοντας να προφυλάξει τα δικά της συμφέροντα και κοιτώντας πλέον την επόμενη χρονιά που με εκείνα τα δεδομένα δεν θα τους είχε.

Πέρασε μεγάλο διάστημα, αλλά φαίνεται ότι θα αλλάξει το τοπίο για τον έναν απ’ τους τρεις, καθώς ο Τάσος Μπακασέτας έχει ρίξει γέφυρες προς την πλευρά της ΑΕΚ και μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση με την διοίκηση της ομάδας, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ένωση.

Μια κίνηση που θα μπορούσε να πει κανείς ότι βγάζει κερδισμένες και τις δυο πλευρές. Η ΑΕΚ απ’ την δική της οπτική γωνία, βλέπει έναν ποδοσφαιριστή με μεταπωλητική αξία σε καλή ηλικία και διεθνή με την Εθνική Ελλάδος, να βάζει «νερό στο κρασί του» για να μείνει στον σύλλογο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα τον χάσει ως ελεύθερο, παρότι η ίδια είχε δώσει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του Πανιώνιου για να αποκτηθεί.

Απ’ την άλλη δεν χάνει και έναν ποδοσφαιριστή που έχει δώσει τα πάντα όσα χρόνια βρίσκεται στην ομάδα, έχοντας σημαντικό και βασικό ρόλο στις επιτυχίες του συλλόγου και ειδικότερα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, που έβαλε κι’ αυτός το… ποδαράκι του για να το πετύχει η ΑΕΚ μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, όπως επίσης αποτελεί παράδειγμα αθλητή μέσα και έξω απ’ το γήπεδο για τους νεότερους.

Κερδισμένη βέβαια, θα βγει και η πλευρά του Μπακασέτα, καθώς κατάφερε να δει τι παίζει στο εξωτερικό για τον ίδιο και συνειδητοποίησε ότι προτιμότερο είναι να μείνει στην Πρωταθλήτρια Ελλάδας, που διεκδικεί κάθε χρόνο τίτλους και παίζει στην Ευρώπη, παρά να βρεθεί σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά με λιγότερες παραστάσεις του πρωταθλητισμού και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Τάσος Μπακασέτας είχε στόχο και όνειρο να αγωνιστεί στην ΑΕΚ και το κατάφερε, πλέον παραμένει ως στόχος μια μεταγραφή στο εξωτερικό, αλλά όχι την δεδομένη χρονική στιγμή, ξέροντας πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για την αλλαγή ζωής, προτιμώντας απ’ την πρώτη στιγμή να παραμείνει στον σύλλογο που του έχει χαρίσει μέχρι στιγμής ξεχωριστές στιγμές, αλλά και την διάκριση να τον χρίσει Πρωταθλητή Ελλάδος!

 

Advertisement