06.1
08:57

Ζιάβας στο ΑΕΚ1924: «Να είμαστε οι καλύτεροι την κρίσιμη στιγμή»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο Έλληνας τεχνικός της ΑΕΚ Futsal κάνει στο ΑΕΚ1924 την ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα, καταθέτει τις εντυπώσεις του για την Εθνική και βλέπει… τίτλους.

Έτοιμοι να διατηρήσουν την πολύ καλή φόρμα μέχρι τέλους, είναι οι κιτρινόμαυροι, παρά το γεγονός πως οι τίτλοι θα κριθούν στο τέλος της σεζόν.

Στόχος είναι η ομάδα να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται και να βελτιώνεται συνεχώς. Το ίδιο και η Εθνική ομάδα, η οποία μετά από 2 χρόνια απραξίας, επιστρέφει με τον Γιάννη Ζιάβα στο… τιμόνι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς στο ΑΕΚ1924:

Η ομάδα έφτασε μέχρι την διακοπή με μόλις 1 ήττα. Πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε αυτή την δυναμική;

«Η ομάδα πράγματι μέχρι την διακοπή του πρωταθληματος για τις γιορτές ήταν σε μια πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση με τελευταίο δείγμα γραφής την πολύ καλή μας απόδοση και σημαντική νίκη μας μέσα στην (ιδιαίτερων συνθηκών) έδρα του, πολύ καλού φέτος, ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ.

Η διακοπή σίγουρα κόβει τον ρυθμό όλων των ομάδων και περισσότερο αυτών που είναι σε καλή κατάσταση. Εμείς προσπαθήσαμε να περιορίσουμε καταρχάς τις μέρες που δεν θα βρισκόμασταν στο γήπεδο στις απόλυτα αναπόφευκτες και ταυτόχρονα προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ψηλά την ένταση των προπονήσεων που θα κάναμε ώστε να διατηρήσουμε τους παίκτες και την ομάδα σε φόρμα.»

Ο πρωταθλητής θα κριθεί μέσω της διαδικασίας των play-off. Είναι εύκολο να συνεχίσουν οι παίκτες με την ίδια δίψα για νίκες και ακόμα υψηλότερες θέσεις;

«Ο πρωταθλητής θα κριθεί τον Μάιο και πιστέψτε με αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό που μας απασχολεί. Σε αυτή την καμπή που βρισκόμαστε του πρωταθλήματος και με 7 παιχνίδια να υπολείπονται για την κανονική περίοδο, προσπαθούμε με τους παίκτες να εστιάσουμε κάθε φορά μονο στο αμέσως επόμενο παιχνίδι και στον στόχο της νίκης.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία διατηρούμε την δίψα μας για τη νίκη και κυνηγάμε και τον πρώτο φετινό μας στόχο που είναι να τερματίσουμε στην ψηλότερη δυνατή θέση στην κανονική περίοδο.»

Η ομάδα δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα, υπάρχει κάποιο σημείο που θα θέλατε να βελτιώσετε; Κάπου που υστερεί η ομάδα;

«Κάθε ομάδα όσο καλά και αν πηγαίνει έχει σίγουρα σημεία που θα ήθελε να βελτιώσει και εμείς δεν αποτελούμε εξαίρεση. Αυτή άλλωστε είναι πια και η προσπάθεια που κάνουμε μέσα απο τις προπονήσεις, να βελτιώσουμε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού μας.

Αν έπρεπε να μείνω σε ένα σημείο θα έλεγα τον  συνολικότερο στόχο που έχουμε θέσει που είναι να μπορούμε να διατηρούμε την υψηλή μας απόδοση για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και για περισσότερα διαδοχικά παιχνίδια.»

Σίγουρα ο στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά θα είναι στο μυαλό σας και το ντάμπλ, έτσι δεν είναι;

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε σαν ομάδα και την κρίσιμη χρονική στιγμή που θα παιχθούν τα ματς που θα κρίνουν την πορεία προς τους φετινούς τίτλους να είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση και καλύτεροι βέβαια από τους αντιπάλους μας. Τότε μόνο μπορεί το αποτέλεσμα να είναι η κατάκτηση του τίτλου ή του νταμπλ.»

Βλέπουμε πως η ομάδα, με βάση τους αριθμούς, είναι η καλύτερη στην επίτευξη γκολ. Είναι αυτός ο σκοπός του σύγχρονου φουτσαλ; Να βάζει η ομάδα όσα περισσότερα γκολ μπορεί και να μην αρκείται απλώς στην νίκη;

«Το futsal, μεταξύ των άλλων στοιχείων του, είναι ένα θεαματικό σπορ με πολλές φάσεις και γκολ. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς ως προς αυτό και να δημιουργούμε πολλές φάσεις στα παιχνίδια μας αλλά και να μετατρέπουμε σε γκολ όσες περισσότερες μπορούμε.

Αυτό μας έχει φέρει αυτή τη στιγμή στο να είμαστε η καλύτερη επίθεση αλλά θέλω να σημειώσω ότι ταυτόχρονα έχουμε και την καλύτερη άμυνα και αυτό το στοιχείο είναι συνήθως καθοριστικό στην πορεία των ομάδων προς τους τίτλους.»

Πώς είναι τα πράγματα για την  Εθνική; Οι πρώτες σας εντυπώσεις; Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι;

«Η Εθνική ομάδα είχε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που ήταν ανενεργή (σχεδόν 2 χρόνια) και χρειάζεται χρόνο και δουλειά για να φτάσει να είναι στο αγωνιστικό επίπεδο που θέλουμε αλλά και εκεί που της αξίζει με βάση το ταλέντο και τις δυνατότητες που έχουν οι Έλληνες παίκτες.

Το ευχάριστο είναι ότι τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημά μας και οι κορυφαίες ομάδες που το διεκδικούν, ακολουθούν ανοδική πορεία και αυτό μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον της Εθνικής ομάδας των Ανδρών αλλά και της Κ19»

Και τέλος, μια ευχή για το 2019 και την ομάδα.

«Τι άλλο από το να έχουμε και φέτος την χαρά και την τιμή να κατακτήσουμε κάποιον (ή κάποιους) τίτλο και να γίνουμε ξανά μέρος της ιστορίας του συλλόγου!!»

 

Advertisement