04.1
09:19

Στασιμότητα εις τον κύβο

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Καμία εξέλιξη δεν έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στις υποθέσεις των Μπακασέτα, Λαμπρόπουλου και Σιμόες, παρά τις ενδείξεις για ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού.

Από την στιγμή που η πλευρά της ΑΕΚ με εκείνες των ποδοσφαιριστών που έθεσε η διοίκηση στο περιθώριο, βρίσκονται σε καλά επίπεδα, θέλουν η συνεργασία τους να λήξει με αμοιβαίο όφελος.

Τόσο οι ποδοσφαιριστές να έχουν βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη μέσα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, για θέματα φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης, όσο και η Ένωση να έχει κάποιοι οικονομικό όφελος.

Αντρέ Σιμόες

Ίσως η υπόθεση που περιμέναμε να… πάει προς την κατεύθυνση που οδηγούμαστε, δηλαδή του αποχωρισμού, καθώς η οικονομική διαφορά των δυο πλευρών έμοιαζε αγεφύρωτη, παρά το γεγονός πως αποτέλεσε μεγάλο κεφάλαιο στην επιστροφή της Ένωσης.

Ο Πορτογάλος έφερε πρόταση από την Αλ Ουάχντα, η οποία έγινε και πλήρως αποδεκτή από την ΑΕΚ, με όφελος 500.000€, όμως φαίνεται να περιμένει κάτι καλύτερο. Η προοπτική της Σαουδικής Αραβίας δεν τον ενθουσιάζει και έτσι η υπόθεση έχει μείνει στο… περίμενε.

Τάσος Μπακασέτας

Ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες στην ομάδα (όπως και οι άλλοι 2) λόγω της ιστορίας με την απόρριψη του Ολυμπιακού για χάρη της ΑΕΚ, έμελλε να μπει στην… μαύρη λίστα του Μελισσανίδη για την μη ανανέωση του συμβολαίου του. Η «χρυσή» τομή δεν βρέθηκε και έτσι και εκείνος είναι στην αναζήτηση νέας πρόκλησης.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο εξωτερικό, με στόχο να φέρει επίσημη πρόταση και να έχει η Ένωση κάποιο όφελος. Σενάρια ακούγονται πολλά, όπως το φιλολογικό ενδιαφέρον από ομάδες της Ιταλίας ή και η επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ. Τίποτα όμως δεν φαίνεται μέχρι τώρα ξεκάθαρα στον ορίζοντα.

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Ακολουθεί την Ένωση (όπως και ο Σιμόες) από την χρονιά της Β’ Εθνικής και η θητεία του αναμένεται να λήξει και αυτού, έχοντας στεφθεί πρωταθλητής. Η απροθυμία του να «ρίξει» τις απαιτήσεις του, τον έφεραν με το ένα πόδι εκτός ΑΕΚ.

Έχει γίνει γνωστό το ενδιαφέρον της Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ, όμως μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μιλάμε για μια υπόθεση που θα φέρει άμεσα εξελίξεις. Επιθυμία και του ίδιου είναι να μην αφήσει με.. άδεια χέρια την Ένωση.

Υπάρχουν όμως και τα σενάρια, να παραμείνει τελικά κάποιος/οι εκ των τριών στην ΑΕΚ, ρίχνοντας γέφυρες παραμονής. Τέτοιο σενάριο «ακούστηκε» τόσο για τον Σιμόες, με τις διαπραγματεύσεις την ώρα του ματς με την Λαμία στα επίσημα του ΟΑΚΑ, όσο και για τον Τάσο Μπακασέτα.

Επίσης, υπαρκτό είναι το σενάριο να μην βγει οικονομικά κερδισμένη η ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες βρίσκονται ελάχιστους μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου τους και οι μνηστήρες να περιμένουν να τους… αρπάξουν όντες ελεύθερη από κάθε τυπική δέσμευση με την ομάδα.

Advertisement