04.1
09:20

Γκουντούρα στο ΑΕΚ1924: «Να ανέβω κι άλλο στο παγκόσμιο γκλασμάν»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Μία από της μεγαλύτερες αθλήτριες των Ερασιτεχνικών τμημάτων της ΑΕΚ, η Δώρα Γκουντούρα, μιλά αποκλειστικά στο ΑΕΚ1924 για την αρχή της καριέρα της, τα.. μυστικά του αθλήματος και την Δώρα σε 10 χρόνια.

Μία σχολική εκδρομή ήταν αυτή που της άλλαξε την ζωή και έγινε η αφορμή για να γίνει μία παγκόσμια βεληνεκούς αθλήτρια, που φοράει τα γαλανόλευκα και τα κιτρινόμαυρα με το ίδιο πάθος.

Η Δώρα Γκουντούρα μιλά στο ΑΕΚ1924, για τον άνθρωπο που της έχει προσφέρει τα περισσότερα στην μέχρι σήμερα πορεία της, τους επόμενους στόχους και το κίνητρο που έχει, έχοντας φτάσει στην κορυφή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την επιλογή της ξιφασκίας ως άθλημα να ασχοληθείς:

«Δεν το επέλεξα εγώ αυτό με επέλεξε .. Αστειεύομαι!!! Ήταν μια μέρα που είχα πάει εκδρομή με το σχολείο μου και τυχαία βρισκόταν εκεί ο έφορος της ομάδας και έδειχνε το άθλημα μου πρότεινε να ξεκινήσω εγώ ξεκίνησα και είδα ότι μου άρεσε και έμεινα.»

Για τον άνθρωπο που σου πρόσφερε περισσότερα στην μέχρι τώρα πορεία σου:

«Μετά την οικογένεια μου, η οποία με στηρίζει καθημερινά όχι μόνο στο αθλητικό κομμάτι αλλά γενικά σε όλες τις επιλογές που κάνω στην ζωή μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω στον προπονητή μου (Θανάση Δελενίκα) ο οποίος ήταν και είναι συνοδοιπόρος σε αυτό μακρύ και δύσκολο ταξίδι.»

Για το αν χάνεται η συγκέντρωση μετά από μεγάλες διακρίσεις:

«Σίγουρα υπάρχουν φορές που μπορεί να χάσω την συγκέντρωση μου. Όχι βέβαια λόγο των μεγάλων διακρίσεων αλλά λόγο άλλων προβλημάτων που μπορεί να με απασχολούν αλλά βέβαια αυτό είναι κομμάτι του αθλητισμού και μαθαίνεις με τον καιρό να το διαχειρίζεσαι.»

Για το κίνητρο που έχεις, έχοντας κατακτήσει την κορυφή κάθε διοργανώσεις:

«Το κίνητρο κάθε φορά είναι ένα ο στόχος μου για να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να εκπροσωπήσω την χώρα μου.»

Για τους επόμενους στόχους:

«Σκληρή δουλειά για να ανέβω και άλλο στο παγκόσμιο γκλασμαν.»

Για το αν υπάρχει ομαδικό πνεύμα σε ένα ατομικό άθλημα:

«Φυσικά και υπάρχει όταν παίζεις, δεν παίζεις μόνο για τον εαυτό σου αλλά για την ομάδα σου και για την χώρα σου.»

Για το πως φαντάζεσαι την Δώρα σε 10 χρόνια από σήμερα:

«Όταν τερματίσω την καριέρα μου ως αθλήτρια θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική και να μεταλαμπαδεύσω στα νέα παιδιά το άθλημα έτσι όπως γνωρίζω και το αισθάνομαι εγώ!»

Μια ευχή για το νέο έτος:

«Εύχομαι να έχουν όλα τα τμήματα μια χρονιά γεμάτη υγεία μια χρονιά χωρίς τραυματισμούς και ο καθένας να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους.»

Advertisement