11.12
09:00

Στην Λισαβόνα δίνει απαντήσεις… στην ίδια

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι απόψεις που αναφέρουν πως η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στην Πορτογαλία για… τουρισμό, με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι κιτρινόμαυροι τον αγώνα.

Η κληρωτίδα του Champions League έμελλε να στείλει την Ένωση σε έναν όμιλο «φωτιά», με παραδοσιακούς αντιπάλους και μεγάλες παρουσίες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όμως όταν είσαι ΑΕΚ, όλα είναι δυνατά….

Τελικά οι κιτρινόμαυροι, μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάση ομίλων, παραμένουν δίχως πόντο στην διοργάνωση, έχοντας «σφραγίσει» τον αποκλεισμό τους από την Ευρώπη για την συνέχεια της σεζόν.

Ο αγώνας όμως με την Μπενφίκα δεν αντιμετωπίζεται ως… αγγαρεία από τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, αλλά ούτε και από τον ίδιο. Ο Δικέφαλος καλείται να μην γίνει η πρώτη ομάδα δίχως βαθμό σε φάση ομίλων στο C.L αλλά και να δώσει απαντήσεις στον ίδιο της τον εαυτό!

Στάθηκε επάξια απέναντι σε δυνατούς και ποιοτικά καλύτερους αντιπάλους (όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος), όπου στο τέλος όμως δεν μπορούσε να κερδίσει κάτι παραπάνω πέρα από το χειροκρότημα. Το αποκορύφωμα ήταν το ματς με τους Πορτογάλους στο ΟΑΚΑ, όπου «άγγιξε» ιστορική ανατροπή.

Πλέον στο «Ντα Λουζ» καλείται να δείξει πως αδίκησε τον ίδιο της τον εαυτό, ενώ μπορούσε να κερδίσει (έστω) την πρόκριση στο Europa League. Οι κιτρινόμαυροι δεν θα έχουν το βαθμολογικό άγχος και θα τους… αφήσει να δείξουν πως θα μπορούσαν το κάτι παραπάνω.

Η παρουσία, λοιπόν, των Πρωταθλητών Ελλάδας στην Λισαβόνα σηματοδοτεί μία ευκαιρία για αποδείξεις στον ίδιο τους τον εαυτό. Έδειξαν πως έχουν την ικανότητα να κοντράρουν μία ομάδα όπως η Μπενφίκα, κάτι που θα πρέπει να φανερώσουν και αύριο (12/12).

Advertisement