08.11
08:54

Άριστο διάβασμα, σωστό στήσιμο!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Έλληνας τεχνικός της ΑΕΚ παράταξε μια πλήρως διαβασμένη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του Allianz Arena, ενώ φάνηκε πολύ σωστή η αλλαγή του συστήματος.

Η αλήθεια είναι πως αν έμπαινε κανείς στη διαδικασία να συγκρίνει την ΑΕΚ του Σαββάτου απέναντι στον Πανθηναϊκό, με την χθεσινή ΑΕΚ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, θα έβλεπε μια εντελώς διαφορετική ομάδα και θα έλεγε μάλιστα για διαφορά επιπέδου.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παράταξε την Ένωση για πρώτη φορά φέτος με το 3-5-2 και έδωσε την δυνατότητα στην ΑΕΚ να σταθεί αξιοπρεπέστατα μέσα στο Allianz Arena. Ο Έλληνας τεχνικός είχε διαβάσει περίφημα το παιχνίδι των Γερμανών και κατάφερε πάνω σε αυτό το κομμάτι, να στήσει την Ένωση όπως θα έπρεπε.

Το 3-5-2 ή αλλιώς το 3-5-1-1, γινόταν αυτόματα όταν η ΑΕΚ αμυνόταν σε 5-4-1, έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές καταφέρνοντας να φανεί η άμυνα σαν… αστακός για τους Γερμανούς, που δεν έβρισκαν διαδρόμους και εκνευριζόντουσαν συνεχώς.

Η ΑΕΚ έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, αλλά συνέχισε το ίδιο καλά και στο δεύτερο, καταφέρνοντας να μην παίξει σε καμία περίπτωση του ματς κλεφτοπόλεμο, θέλοντας να παίξει ποδόσφαιρο μέσα στο Allianz Arena, κάτι που δεν γίνεται συχνά από αντιπάλους της Μπάγερν.

Οι Κιτρινόμαυροι με το εξαιρετικό διάβασμα του Ουζουνίδη και το στήσιμο της ομάδας, κράτησαν μακριά απ’ την εστία τους, την Γερμανική ομάδα, ενώ παράλληλα κρατούσε την μπάλα για να την κυκλοφορήσει χωρίς να την πουλάει συνέχεια και να βάλει την Μπάγερν σε θέση να δημιουργήσει παιχνίδι.

Η ήττα βέβαια ήρθε χάρη στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών της Μπάγερν Μονάχου, αλλά και το πέναλτι για το 1-0, που περισσότερο φαίνεται στα «ριπλέι» ότι το κερδίζει ο Λεβαντόφσκι, παρά ότι επηρεάζεται απ’ το κράτημα –που όντως υπάρχει- του Τσόσιτς.

Παρόλα αυτά η γενική εικόνα της ΑΕΚ ήταν θετική μέσα στο Allianz Arena και απέναντι σε μια ομάδα πραγματικό ευρωπαϊκό μεγαθήριο και σίγουρα έβαλε από χθες σε σκέψεις τον Μαρίνο Ουζουνίδη, για το αν όλο αυτό το διάβασμα αντιπάλου και το στήσιμο της ομάδας, θα έπρεπε να το είχε κάνει και στα προηγούμενα ματς, ειδικά με Άγιαξ (εκτός έδρας) και Μπάγερν Μονάχου (εντός έδρας).

Advertisement