08.11
20:20

Απαγορεύτηκε στην Έβερτον να εγγράφει παίκτες 10-18 ετών!

AEK1924.gr team
Advertisement

Η Premier League επέβαλε στην Έβερτον ποινή στέρησης μεταγραφών στην Ακαδημία και πρόστιμο ύψους 500.000 λιρών, για παραβίαση κανόνων μεταγραφής που αφορά ποδοσφαιριστή για τα τμήματα υποδομής.

Η Έβερτον κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση κανόνων μεταγραφής ενός μαθητή που αγωνιζόταν στην Κάρντιφ το 2016. Μαζί με την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών στην Ακαδημία θα κληθεί να πληρώσει και 500.000 λίρες, καθώς είχε προσφέρει διάφορες παροχές στον νεαρό και την οικογένεια του για να τον «κλέψει» από την ουαλική ομάδα.

Η Έβερτον για την επόμενη διετία δεν θα μπορεί να εγγράψει παίκτες ηλικίας 10-18 ετών, που ανήκουν σε άλλο σύλλογο της Premier League ή της Championship.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με κάποιες από τις πρακτικές που ανακαλύψαμε, οι οποίες δεν εναρμονίζονται με τις αξίες μας και δεν είναι αποδεκτές στην Έβερτον. Δεχόμαστε τις ποινές που μας επέβαλε η Premier League και απολογούμαστε.

Έχουμε ήδη δεσμευτεί για μια πλήρη επανεξέταση των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας μας και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι τέτοια θέματα δεν θα ξανασυμβούν», ήταν η επίσημη τοποθέτηση των «ζαχαρωτών».

Η Premier League επιβεβαίωσε ότι η Έβερτον έχει ήδη ξεκινήσει την εσωτερική έρευνα για τις κατηγορίες που της αποδόθηκαν, εξετάζοντας παρόμοια περιστατικά την τελευταία εξαετία.

Ήδη ο αγγλικός σύλλογος έχει απολύσει τον επικεφαλής του τμήματος στελέχωσης παικτών για την Ακαδημία, Μάρτιν Γουάλντρον. Παράλληλα, η Έβερτον θα πληρώσει αποζημίωση στους πρώην συλλόγους δύο παικτών της Ακαδημίας που αποκτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με παραβίαση των κανόνων.

Πηγή: sport24.gr

Advertisement