01.10
09:17

Ακόμα κι αν πληγωθεί θα παραμείνει οικογένεια

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Ο PsyxiatRos Πάνος Καλογερόπουλος γράφει για το μέταλλο που κράτησε από την περασμένη χρονιά η ΑΕΚ αλλά και τα δεμένα αποδυτήρια που ακόμα κι αν πληγωθούν, ελλείψει της αναγκαίας ενίσχυσης που δεν ήρθε ποτέ, θα παραμείνουν σαν μια οικογένεια!

Με μια άλλη ματιά και έχοντας πλέον καταλάβει τι πέτυχε η Ένωση την περυσινή χρονιά, ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε τελικά μια σπουδαία παρακαταθήκη για την ομάδα. Έφτιαξε μια οικογένεια αποτελούμενη από ποδοσφαιριστές Έλληνες και ξένους που είναι αγαπημένοι μεταξύ τους έχοντας φυσικά συνειδητοποιήσει και οι ίδιοι τι πέτυχαν την περασμένη σεζόν.

Έτσι υποδέχθηκαν και του νέους ποδοσφαιριστές που ανακοίνωσε φέτος η ομάδα. Τους αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή και τους έδειξαν να καταλάβουν ότι ήρθαν σε μια οικογένεια που όπως και πέρσι έτσι και φέτος το… «όλοι μαζί» θα επικρατήσει. Στις καλές στιγμές και στις επιτυχίες αλλά και στις κακουχίες και τις στενοχώριες. Τρανό παράδειγμα ο πανηγυρισμός του Μπακασέτα στο γκολ που πέτυχε στο Ηράκλειο της Κρήτης με το οποίο άνοιξε και τον δρόμο για το σπουδαίο διπλό που πέτυχε η ομάδα απέναντι σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα. Ο Έλληνας μέσος πήγε στον πάγκο να αγκαλιάσει τον Βασίλη Λαμπρόπουλο δείγμα της στήριξης του ιδίου αλλά και όλων των παικτών ακόμα και στα λάθη που… στοιχίζουν στην ομάδα. Ο στόπερ της ΑΕΚ είχε δύσκολη βραδιά στην Τούμπα όμως οι συμπαίκτες του με εκπρόσωπο τον Μπακασέτα έδειξαν ξανά το δρόμο. Της οικογένειας… Και αμέσως μετά το έδειξαν και έμπρακτα ακόμη μια φορά και στον Λόπες. Ο Πορτογάλος ήταν ο άτυχος καθώς με τον τραυματισμό του στο γόνατο επισκίασε τη νίκη της ΑΕΚ στην Κρήτη με τον αμυντικό της ΑΕΚ να φεύγει με κλάματα από το γήπεδο, γνωρίζοντας ότι θα επιστρέψει ξανά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά οι συμπαίκτες του ήταν εκεί να του ξανά υπενθυμίσουν το… AEKFamily ενώ και η διοίκηση για μία ακόμη φορά έδειξε το καλό της πρόσωπο με τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε μια κίνηση στήριξης προς τον ποδοσφαιριστή να ζητά την άμεση ανανέωση του συμβολαίου του.

Αναμφισβήτητα θα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλοι της ΑΕΚ ότι αυτοί οι πρωταθλητές δεν θα το βάλουν κάτω, θα το παλέψουν μέχρι τέλους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Οι τραυματισμοί και οι ελλείψεις μπορεί εν καιρώ να την πληγώσουν… Η επιλογή των ανθρώπων της ΑΕΚ (ή αλλιώς η αποτυχία) να μην ενισχύσουν την ομάδα εκεί που πραγματικά δείχνει ότι έχει ή θα έχει στη συνέχεια πρόβλημα ήταν ειλημμένη τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο του Γενάρη. Μέχρι τότε ο δικέφαλος μπορεί να έχει σταθεί όρθιος μπορεί και όχι, όμως η ομάδα θα παραμείνει ομάδα ακόμα πρώτα στα δύσκολα και μετά στις επιτυχίες…

Advertisement