26.8
15:38

Ο Φέντερερ θέλει το US Open δέκα χρόνια μετά

AEK1924.gr team
Ο Φέντερερ θέλει το US Open δέκα χρόνια μετά

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει να πανηγυρίσει τίτλο στο US Open από το 2008 και φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή του αμερικάνικου Grand Slam.

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο κορυφαίος μη Αμερικανός τενίστας σε κατακτήσεις τροπαίου στο US Open, μετρώντας πέντε σερί κατακτήσεις τροπαίου. Ωστόσο, η τελευταία φορά που το κατέκτησε ήταν το 2008. Μια ολόκληρη δεκαετία είναι μεγάλο διάστημα για τον Ελβετό, που μετρά πλέον 20 τίτλους Grand Slam και 98 τίτλους συνολικά στην Open era.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελευταίου Grand Slam της σεζόν, δεν έκρυψε τον πόθο του να στεφθεί ύστερα από τόσα χρόνια και πάλι νικητής. Ο Νο2 της ATP τόνισε: “Αυτό θα σήμαινε πολλά για εμένα. Φέτος, αποτελεί την μεγάλη προτεραιότητά μου. Όχι ότι δεν ήταν και πέρυσι στις προτεραιότητες, αλλά ο μεγάλος περσινός στόχος ήταν το Γουίμπλεντον και τα κατάφερα.

Τώρα, έφτασα ως τον τελικό στο Σινσινάτι και παρ’ όλο που εκεί μου βγήκε η κούραση, ωστόσο αυτό με βοήθησε στην προετοιμασία μου και νιώθω πλέον έτοιμος. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Θα αντιμετωπίσω με ξεχωριστό τρόπο το κάθε ματς και θα δούμε στο τέλος μέχρι πού θα με πάει”.

Η φετινή του προσπάθεια ξεκινά απέναντι στον Ιάπωνα, Γιοσιχίτο Νισιόκα, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 177 της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: sport24.gr

Advertisement