25.6
09:22

Με συνταγή «Μπάρκα» και στη συνέχεια

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η άρνηση των 6 εκατ. ευρώ της Ουντινέζε για χάρη του Βασίλη Μπάρκα, φανερώνει αρκετά πράγματα για την… πολιτική που ακολουθεί η ΑΕΚ.

Πολλοί παίκτες της Ένωσης έχουν μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο ευρωπαϊκών κλάμπ, όμως η ομάδα δεν αγχώνεται για τυχόν νέες απώλειες.

Οι ποδοσφαιριστές που τα συμβόλαιά τους έφταναν προς την λήξη, έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις επέκτασης (αν δεν έχει ολοκληρωθεί κιόλας). Από την άλλη οι προτάσεις που φτάνουν στα γραφεία της ΠΑΕ ελέγχονται προσεκτικά.

Τελευταίο «κρούσμα» η πρόταση της Ουντινέζε για τον Έλληνα τερματοφύλακα, ύψους 6 εκατ. ευρώ. Μία πρόταση καθόλου αδιάφορη, που όμως δεν μπήκε καν σε συζητήσεις η ΑΕΚ, για έναν παίκτη βαρόμετρο, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον της.

Δεν… ξεπουλάνε, λοιπόν, οι Κιτρινόμαυροι, πόσο μάλλον μονάδες που τους θεωρούν «κολώνες» πάνω στους οποίους θα κτιστεί η ομάδα των επόμενων χρόνων. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που δεν θα τους φαινόταν άσχημη μία πώληση. Όμως και σε αυτή την κατηγορία, οι προτάσεις που έχουν γίνει ή τυχόν γίνουν, θα πρέπει να είναι ανάλογες με της αξίας τους.

Μία μεταγραφική πολιτική μεγάλης ομάδας, που σέβεται το έμψυχο δυναμικό της και δεν «θαμπώνεται» από τον… χορό εκατομμυρίων. Η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι και εκείνη καθορίζει το μέλλον των πρωταθλητών της!

Advertisement