23.4
09:09

Πρωταθλήτρια των γηπέδων

Βαγγέλης Αρναούτογλου
Advertisement

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στον #psyxiatRo για τη μεγάλη κατάκτηση της ΑΕΚ και την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να της κλέψει τον τίτλο στα δικαστήρια.

Για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, τα δύο τελευταία παιχνίδια μαθηματικής κατάκτησης του πρωταθλήματος δεν ήταν τόσο εύκολα όσο πολλοί τα είχαν στο μυαλό τους, άλλωστε ο Πλατανιάς έδωσε μάχη «αντιποδοσφαίρου» για να βοηθήσει τον φίλο του ΠΑΟΚ. Δικαίωμά του και δεν αξίζει περισσότερου σχολιασμού, αυτά είναι θέματα που ο κάθε ένας τα ερμηνεύει από τη σκοπιά που εκείνος επιθυμεί. Ας μείνουμε στην προσπάθεια των παικτών.

Το βάρος των 24 ετών από την τελευταία φορά που η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Ακόμα περισσότερο όταν, ενώ έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά φέτος έχοντας διαπρέψει σε Ελλάδα και Ευρώπη, ακούν και διαβάζουν αστειότητες περί κατάκτησης τίτλου στα χαρτιά. Ένας άνθρωπος (Σαββίδης) μπούκαρε με όπλο στο γήπεδο.

Ένας άλλος (Τουρσουνίδης), δήλωσε ότι ο ΠΑΟΚ θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο αν είναι να χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Όσο επικίνδυνα ή αστεία ακούγονται όλα αυτά, άλλο τόσο είναι σχεδόν απίθανο να σε κρατήσουν αδιάφορο και ανεπηρέαστο. Ειδικά όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζει η στιγμή της ολοκλήρωσης. Το μυαλό τρέχει μπροστά, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και οι νίκες είναι το ζητούμενο.

Η καλύτερη ομάδα στη χώρα φέτος, είναι πρωταθλήτρια. Εκτός αν αποφασίσει ένας δικαστής να νομιμοποιήσει το όπλο του Σαββίδη και να μας κάνει να πιστέψουμε ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίζονται και να εκτελούνται τακτικές υπανάπτυκτων αφρικανικών χωρών. Εκεί που υπερισχύει η δύναμη των όπλων.

Οι παίκτες και ο προπονητής ένιωθαν διαφορετικά και μετά το φινάλε της αναμέτρησης, παρέσυραν μαζί τους και τον κόσμο.  Ήταν στιγμές μαγικές, αληθινές, χαράς και συγκίνησης. Αυτές πλέον δεν μπορεί να τις πάρει πίσω κανείς. Ούτε ένας δικαστής στην περίπτωση που επινοήσει το αδιανόητο και προσπαθήσει να δικαιώσει την μπούκα ενός οπλοφόρου «σερίφη» μεγαλομετόχου για να καταλογίσει ευθύνες ή ακόμα και υπαιτιότητα σε εκείνον που δεν φταίει, μέσα από ένα βουβό βίντεο όπου ένας διαιτητής φέρεται ότι σφύριξε για κάτι που κανείς δεν άκουσε.

Σύμφωνοι, στην Ελλάδα είμαστε, στη χώρα που μπροστά στην τρέλα φωνάζουμε «ζήτω». Αλλά ακόμα κι αυτό αν ισχύσει, ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι ένας άνθρωπος το είχε βάλει στόχο να αθωωθεί ο ΠΑΟΚ γι αυτό που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του (φυσιολογικού) ποδοσφαιρικού κόσμου θα είχε επιφέρει τιμωρία υποβιβασμού, οι 60.000 φίλοι της ΑΕΚ θα θυμούνται ότι η ομάδα τους κατέκτησε το πρωτάθλημα διότι ήταν πολύ καλύτερη.

Αληθινά υπέρτερη από έναν διεκδικητή που δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε σε ένα ντέρμπι, που βοηθήθηκε σε κάποια ματς σκανδαλωδώς από τη διαιτησία, που αποκλείστηκε στην Ευρώπη από μία άγραφη ομάδα, που δίδαξε το πώς μπορείς να πάρεις παιχνίδι στα χαρτιά με όσα συνέβησαν πέρυσι στη Λεωφόρο. Και που πλέον, επιχειρεί να το πράξει μέσα και από τα δικαστήρια.

Advertisement