08.4
15:00

Η ανάσταση της ΑΕΚ ήρθε προ πολλού

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Advertisement

Ο PsyxiatRos Πάνος Καλογερόπουλος γράφει ανήμερα του Πάσχα για την Ανάσταση της ΑΕΚ που ήρθε προ πολλού και που το παράδειγμα της πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες αν θέλουμε όλοι να αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο μας

Χριστός Ανέστη, ότι πιο τρανό και σπουδαίο στη θρησκεία μας. Ήρθε ο υιός Του Θεού για να πάρει τις αμαρτίες μας και να μας μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης, της αλληλοβοήθειας, του σεβασμού και της ειρήνης σε όλο το κόσμο. Δυστυχώς ο σύγχρονος άνθρωπος δεν εκτίμησε και συνεχίζει να μην εκτιμά το μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή, την αγάπη, και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε σαν κοινωνία.

Εντάξει ομολογώ πως το ύφος στο σημερινό και… Πασχαλινό blog μου είναι διαφορετικό. Διαφορετικό ήταν άλλωστε και το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε, και κάποιοι θέλησαν και θέλουν να μας το κλέψουν επειδή έχουν μάθει διαφορετικά. Επειδή έχουν μάθει με την κλεψιά, τον δόλο και την ψευτιά… Κάποιοι άλλοι ήθελαν να το ακολουθήσουν, όμως η Ένωση μπήκε μπροστά. Η ΑΕΚ με την δική της προσωπική Ανάσταση από τα λάθη και τα αμαρτήματα του παρελθόντος μπήκε μπροστά για να δώσει το παράδειγμα και όποιος θέλει ας ακολουθήσει. Όσοι το καταλάβουν άλλωστε νωρίς θα κερδίσουν, ενώ όσοι θελήσουν να κάνουν το άσπρο μαύρο δυστυχώς θα το βρουν μπροστά τους.

Η δική της Ανάσταση λοιπόν, ήρθε προ πολλού, όταν μέσα από τα σκατά κατάφερε να υψώσει το ανάστημα της και να διεκδικήσει με τρόπο υγιή, πραγματικό και αληθινό όλα όσα αξίζει. Το φετινό πρωτάθλημα είναι η απόδειξη για όλα όσα την αμφισβήτησαν. Είναι η απόδειξη του ότι δεν είναι ομάδα απάτη, αλλά ομάδα με τεράστια ιστορία, μεγάλο λαό και με την διαφορετικότητα της από τους άλλους. Γιατί το να είσαι διαφορετικός ανάμεσα σε μια μάζα που τα θέλει όλα έτοιμα είναι πλεονέκτημα που κάποτε θα σε δικαιώσει.

Η δικαίωση λοιπόν του δικεφάλου (του πραγματικού) ήρθε… Μετά από 24 χρόνια δεν υπάρχει νομίζω κάποιος ΑΕΚτζής που να μην το λαχταράει και να μην το χαρεί. Ανεξαρτήτως ηλικίας! Εγώ είμαι 30, έζησα ελάχιστα το τελευταίο στη Φιλαδέλφεια ενώ τα εφηβικά μου χρόνια τα έζησα στο ΟΑΚΑ. Να λοιπόν που και η δική μου η γενιά θα δει μια πανάξια πρωταθλήτρια, μια ΑΕΚ που χτίζει το νέο της σπίτι, μια ΑΕΚ που ήρθε απότομα, που επέστρεψε στην καθημερινότητα της.

Advertisement